Απόρρητο έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής που αποκαλύπτει η Real News της Κυριακής, αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους καθυστερούν 414 εκκρεμείς εισαγγελικές παραγγελίες. Μεταξύ των εκκρεμοτήτων και η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Τέσσερις μεγάλες υποθέσεις έχουν \”σκαλώσει\” στο ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής.

Πρόκειται για τις έρευνες της Λίστας Λαγκάρντ, για τα ακίνητα Ελλήνων σε ευρωπαϊκές πόλεις (Λονδίνο, Βερολίνο, Μιλάνο, Παρίσι), για τις καταθέσεις 54.000 ατόμων στο εξωτερικό και για τη λίστα του Λουξεμβούργου.

Η επίσημη αναφορά του προϊσταμένου της Διεύθυνσης στον ειδικό γραμματέα του Σώματος, Στ. Στασινόπουλο, στο υπουργείο Οικονομικών και στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, με θέμα \”Έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού και διαχείρισή του σε σχέση με τις εκκρεμείς υποθέσεις και την έγκαιρη και αποτελεσματική εκτέλεση αυτών\”.

Στο έγγραφο περιγράφεται μία εικόνα πλήρους αποδυνάμωσης των υπηρεσιών και τονίζεται η ανάγκη ενίσχυσης με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να προχωρήσει η έρευνα για συνολικά 414 εισαγγελικές παραγγελίες.

Εκτός από τις τέσσερις αυτές \”καυτές\” λίστες, ελέγχεται με διοικητική συνδρομή η λίστα της Ολλανδίας με 100 Έλληνες ιδιοκτήτες σκαφών, ενώ ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικά ευρήματα η έρευνα για τη λίστα του Λιχτενστάιν.

Δύσκολα είναι τα πράγματα όμως στο ΣΔΟΕ με τη λίστα Λαγκάρντ, αφού τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους φακέλους των καταθετών είναι γραμμένα στα γαλλικά.

Και παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της αρμόδιας διεύθυνσης για ενίσχυσή της με γαλλομαθείς υπαλλήλους, κανείς δεν ασχολήθηκε.

Προκειμένου να \”τρέξουν\” οι έρευνες, το ΣΔΟΕ έχει φτάσει στο σημείο να προτείνει ονομαστικά υπαλλήλους που θα μπορούσαν να μετατεθούν.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook