Δύο βοσκοί συνελήφθησαν την Τρίτη από το Α.Τ. Παλαιοχώρας στην Κρήτη επειδή είχαν τα σκυλιά τους να ζούν κάτω άθλιες συνθήκες στο χωριό Μουστάκος Χανίων.

Ο εντοπισμός των ζώων, που βρέθηκαν εξαθλιωμένα σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό, έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγει σε όλο τον νομό σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Ο ένας εκ των βοσκών όπως αναφέρει το zoosos.gr,  είχε υπό την κατοχή του τρία «βαρελόσκυλα» και ο δεύτερος ένα. Και οι δύο παραδέχτηκαν στην Αστυνομία, ότι δεν έλυναν ποτέ τα σκυλιά τους. Οι αστυνομικοί άσκησαν αυτεπάγγελτα δίωξη εναντίον τους, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Α.Τ. Παλαιοχώρας.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας δέχτηκε, ότι η παθητική κακοποίηση δηλαδή η μη τήρηση κανόνων ευζωίας (χωρίς κατάλυμα, τροφή, νερό, μονίμως αλυσοδεμένα) είναι ποινικό αδίκημα και διέταξε να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Πλέον αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» τονίζει αναφορικά και με αυτές τις δύο συλλήψεις:

«Μέριμνά μας βέβαια τώρα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων. Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να καταλάβουν τι κάνουν λάθος και τι πρέπει να αλλάξει ώστε να ζώα τους να ζουν φυσιολογικά».

Αστείο είναι το γεγονός, ότι ο ένας εκ των βοσκών κατήγγειλε τον γείτονα του για το «βαρελόσκυλο» στον φιλοζωικό σύλλογο και έτσι ξεκίνησε η δίωξη του. Όμως ο κατηγορούμενος προχώρησε σε εκείνος σε μήνυση εις βάρος του καταγγέλλοντος – αφού είχε και εκείνος έτσι τον σκύλο του – γι’ αυτό και οι δύο συνελήφθησαν για το ίδιο αδίκημα!