Με πρωτοβουλία του ΣΕΒ ιδρύθηκε στη Ντόχα το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Κατάρ.

Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΒ – Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, Θανάση Λαβίδα, στο Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στη Ντόχα του Κατάρ, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών που τον συνοδεύουν.

Μετά την υπογραφή, ο κ. Λαβίδας, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την ίδρυση του διμερούς Επιχειρηματικού Συμβουλίου, τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να ανακινήσουμε το ενδιαφέρον ξένων μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων στη χώρα μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, παρόλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, με την παρουσία τους εδώ δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν σε επιχειρηματικά σχέδια που θα αποδώσουν ουσιαστικά οφέλη, θα δημιουργήσουν δουλειές και νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Λαβίδας δήλωσε ότι «το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Κατάρ είναι το πρώτο που συστήνεται με χώρα του αραβικού Κόλπου και εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο του ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων να δημιουργήσει πλατφόρμα επαφών και δικτύωσης εκτός συνόρων, σε περιοχές και αγορές πρωταρχικής σημασίας για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».

Ήδη, οι πρώτες επαφές είναι αισιόδοξες, ενώ ο ΣΕΒ – Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων θα αναλάβει τη διοργάνωση επίσκεψης καταριανών ομίλων στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

Tο Επιμελητήριο του Κατάρ είναι ο κεντρικός επιχειρηματικός φορέας της χώρας και περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες εταιρείες και επενδυτικά Ταμεία του Κατάρ, που αναζητούν πρόσφορο έδαφος σε αναπτυσσόμενες αγορές για να τοποθετηθούν σε επιλεγμένες επενδύσεις μακροχρόνιας προοπτικής.

Από ελληνικής πλευράς, μέλη του Συμβουλίου είναι 22 εταιρείες με ηγετική θέση στον χώρο των κατασκευών, της ενέργειας, της βαριάς βιομηχανίας, των δομικών υλικών, της πληροφορικής, της φαρμακοβιομηχανίας, της ένδυσης, του χρηματοπιστωτικού τομέα, της παροχής νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook