Ένας 70χρονος άνοιξε πυρ σε ένα συγκρότημα γραφείων στο Φοίνιξ της Αριζόνα, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας δύο ακόμα, πριν τραπεί σε φυγή με το αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο σε σειρά ένοπλων επιθέσεων που έρχονται να βαρύνουν το κλίμα στην αναζωπυρωθείσα συζήτηση για την οπλοκατοχή και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για περιορισμό της -σε εξέλιξη, ενδεικτικά, βρίσκεται η υπόθεση του άνδρα που σκότωσε την Τετάρτη οδηγό σχολικού στην Αλαμπάμα και κρατά όμηρο ένα εξάχρονο αγόρι.

Όσον αφορά το περιστατικό στο Φοίνιξ την Πέμπτη, Οι αστυνομικές αρχές προειδοποίησαν το κοινό να είναι σε επιφυλακή για τον Άρθουρ Ντάγκλας Χάρμον, τον οποίο χαρακτήρισαν ως «ιδιαίτερα επικίνδυνο». «Πιστεύουμε ότι υπήρξε κάποιου είδους συνάντηση σχετικά με ορισμένες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, δήλωσε την ιστοσελίδα ABCNews.com ο αστυνόμος Τόμι Τόμσον. «Ένταση προκλήθηκε αφότου ολοκληρώθηκε η συνάντηση».

Την Τρίτη, στο Μίντλαντ της Αλαμπάμα, ο Τζίμι Λι Ντάικς, 65 ετών, κρατούσε επί δύο μέρες όμηρο με την απειλή του όπλου ένα 6χρονο αυτιστικό αγόρι, αφότου εισέβαλε σε ένα σχολικό λεωφορείο σκοτώνοντας τον οδηγό.

Ο Ντάικς είχε καταφύγει αργά το βράδυ της Τετάρτης στο υπόγειο του σπιτιού του. Σύμφωνα με τις τοπικές εκθέσεις, ο 65χρονος είναι μέλος ενός αντικυβερνητικού κινήματος.

in.gr