Ως μια νέα και θετική επανεκκίνηση στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Ντόχας, αξιολογεί η κυβέρνηση την διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ.

Μάλιστα, θα επιδιώξει μεγαλύτερη ελαστικότητα της Ε.Ε έναντι ενδεχόμενων διακρατικών συμφωνιών για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Ο κ. Σαμαράς μετά τις συναντήσεις του με τον εμίρη του Κατάρ και το διάδοχο του θρόνου, σημείωσε ότι δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι νέο, με νέο τρόπο σκέψης και δράσης και να δώσουμε νέα δυναμική στις επενδύσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες.

«Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, κάποια σχέδια είναι ήδη σε φάση ωρίμανσης και κάποια άλλα είναι υπό εξέταση. Εξετάζονται με ταχύτητα όλες οι επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη με τον ομόλογό του και διάδοχο του θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμί μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Η ηγεσία του εμιράτου επέμεινε ότι το ενδιαφέρον της για σειρά υποδομών παραμένει.

Εν τω μεταξύ επενδυτικό ενδιαφέρον για περιφερειακά αεροδρόμια και μαρίνες εξέφρασαν τουριστικοί φορείς του Κατάρ, στις συναντήσεις που είχαν με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν και για την ελληνική γαστρονομία, προγραμματίζοντας για το επόμενο διάστημα διμερείς επαφές και εκδηλώσεις για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και της μεσογειακής διατροφής στο Εμιράτο.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook