Τελευταία ενημέρωση: 21:11

Νέο πλήγμα στον παράνομο τζόγο κατάφεραν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν σε σπίτι.

Πιο συγκεκριμενα, στις δώδεκα το μεσημέρι άντρες της Υποδιεύθυνσης έκαναν έφοδο παρουσία δικαστικού λειτουργού σε οικία στα Παχιανά μπαινοντας ακόμα και από τα παράθυρα της διώροφης κατοικίας η οποία στο ισόγειο, είχε διαμορφωθεί σε χώρο διεξαγωγής παράνομου τζόγου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά πέντε Χανιώτες που εκείνη την ώρα έπαιζαν "φρουτάκια" στα ειδικά ηλεκτρονικά μηχανήματα καθώς και μια Ρουμάνα ως υπεύθυνη του χώρου ενώ αναζητείται ένας ακόμη Χανιώτης ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι.

Επίσης κατασχέθηκαν 7 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, σήμερα (31.01.2013) το μεσημέρι, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, ένας (1) 53χρονος ημεδαπός, μία (1) 33χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας και τέσσερις (4) ακόμη ημεδαποί ηλικίας 34, 63, 51 και 63 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 39χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, διενεργήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε ισόγειο διώροφου ακινήτου, το οποίο ο 39χρονος ημεδαπός ενοικιαστής είχε μετατρέψει κατάλληλα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος υποδοχής πελατών και διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων, έχοντας εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία επτά (7) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνίων «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» σε διάφορες παραλλαγές.

Κατά τον έλεγχο, κατελήφθησαν ο 53χρονός ημεδαπός και η 33χρονη υπήκοος Ρουμανίας, ως προσωρινά υπεύθυνοι, να έχουν επιτρέψει και να συνδράμουν τους υπόλοιπους τέσσερις (4) ημεδαπούς συλληφθέντες να διενεργούν το προαναφερόμενο τυχερό και απαγορευμένο παίγνιο στον ανωτέρω χώρο, στερούμενος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Αρμόδιας Αρχής, στερούμενοι σχετικής πιστοποίησης διενέργειας παιγνίων από την Αρμόδια Αρχή και στερούμενοι ταμειακής μηχανής για την παροχή νομίμων αποδείξεων.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

• Το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ, προερχόμενο από τη διενέργεια των παράνομων τυχερών παιγνίων.
• Επτά (7) ηλεκτρονικοί υπολογιστές μετά των παρελκομένων τους (οθόνες, πληκτρολόγια, κεντρικές μονάδες, δρομείς).

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ αναζητείται ο 39χρονος ενοικιαστής του εν λόγω χώρου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.