Ένας 22χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά την κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή (δείτε εδώ), όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα με πιστόλια .

Ο 22χρονος συνελήφθη καθώς έφευγε από το Α\’ Νεκροταφείο, γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και θα οδηγηθεί την Παρασλευή στον εισαγγελέα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, συνεχίζεται η έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια, για τον εντοπισμό αυτών που πυροβόλησαν επανειλημμένως την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Ανακοινώσεις κομμάτων

Κριτική στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την αστυνομία για τη στάση τους απέναντι στα συμβάντα κατά την κηδεία του Ν. Ντερτιλή ασκεί με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. «Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας τα εξής: «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα όσα έγιναν στην κηδεία Ντερτιλή σήμερα – τα οποία συνιστούν όντως πρόκληση από την πλευρά αμετανόητων νοσταλγών του δικτατορικού καθεστώτος – αποτελεί μνημείο λαϊκισμού και μικροκομματικής \”πονηριάς\”.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί (ή παριστάνει ότι αγνοεί) πως η Ελληνική Αστυνομία προσήγαγε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κηδείας συγκεκριμένο άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 21 κάλυκες, ενώ ερευνά και την εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση των πυροβολισμών. Επιτέλους, ας ενημερώνονται καλύτερα τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος και ας σταματήσουν να υποκύπτουν στον πειρασμό της διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων».

Το ΠΑΣΟΚ επίσης επεσήμανε: «Η μετατροπή της κηδείας του ισοβίτη χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή σε show της ακροδεξιάς, χουντικών σταγονιδίων και νεοναζιστικών στοιχείων, που στις ημέρες μας έχουν βρει καταφύγιο στην Χρυσή Αυγή, είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που όλος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «οι πυροβολισμοί και τα έκτροπα που σημειώθηκαν με την παρουσία βουλευτών της ΧΑ και την στήριξη του Μητροπολίτου και κήρυκα του μίσους Αμβρόσιου, δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγείλει, για την ανάγκη αντιμετώπισης του νεοναζισμού και της βίας της ακροδεξιάς».
Σε δική της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη – κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα».

«Τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ «για τα γεγονότα στην κηδεία του Ντερτιλή».

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι τιμητές των πάντων από Μπαράκ Ομπάμα μέχρι Ρόζα Λούξεμπουργκ κι από Μάο μέχρι ΔΝΤ εσίγησαν για το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες πατριώτες τίμησαν με την παρουσία τους τον Στρατηγό Ντερτιλή. Οι κάποτε υμνητές του Τσαουσέσκου και τα πρώην στελέχη του ΚΚΕ που υπήρξαν υμνητές του Στάλιν οργίστηκαν με την απόδοση σεβασμού σε έναν απροσκύνητο Ιδεολόγο της Εθνικής Ιδέας, ο οποίος πολέμησε αυτούς που ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα Κούβα και αγωνιζόντουσαν για \”ανεξάρτητη Μακεδονία – Θράκη\” (Απόφαση 5ης Ολομέλειας ΚΚΕ).»

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook