Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:00, συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Ηρακλείου, με τα παρακάτω θέματα:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

B. Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση απευθείας ανάθεσης συμπληρωματικών δρομολογίων μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2012 – 2013 Περιφέρειας Κρήτης

2. Διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΜΑΛΑΥΡΑΣ», ο οποίος θα διεξαχθεί ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης. Τιμή εκκίνησης μισθώματος: (1.043,00) ευρώ.

3. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (ΑΠΕ) του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΠΗΣ – ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΑΚΟΥΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΟΠΕΤΡΑ», Αναδόχου Εμμανουήλ Ν. Χριστοδουλάκη Α.Ε..

4. Έγκριση πίστωσης για την εκπόνηση της μελέτης (Συμφωνίας – Πλαισίου) «Συμπληρωματικές Μελέτες Έργων χρηματοδο¬τούμενων από το Ε.Σ.Π.Α. και λοιπών έργων της Π.Ε.Η.: Μελέτη επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ηρακλείου».

5. Έγκριση διακήρυξης δημοπρασίας & δέσμευσης πίστωσης για το έργο «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΑΛΑΜΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ», προϋπολογισμού 4.600.000,00 ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ).

6. Έγκριση διακήρυξης δημοπρασίας & δέσμευσης πίστωσης για το έργο: «Συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ηρακλείου 2012», προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ).

7. Έγκριση αποτελέσματος της από 08/01/2013 δημοπρασίας του έργου: «Βελτιώσεις ασφαλτοστρώσεις επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Ρεθύμνου» , προϋπολογισμού: 300.000,00 Ευρώ με Φ.Π.Α..
 
8. Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΧ (Γ΄ΦΑΣΗ 2012)», προϋπολογισμού 500.000,00 Ευρώ με Φ.Π.Α..

9. Έγκριση πίστωσης: α) 500,00 Ευρώ για την συνδιοργάνωση εκδήλωσης – προβολής ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μαρί Ναξάκη – η τέχνη της σφακιανής δεσιάς»| , της Π.Ε. Χανίων και του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών, β) 1.000,00 Ευρώ για την συνδιοργάνωση εβδομάδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, της Π.Ε. Χανίων και της Τροχαίας Χανιών, γ) 500,00 Ευρώ για την συνδιοργάνωση της δράσης «Έκθεση τέχνης του Δρόμου», της Π.Ε. Χανίων και του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Χανίων, δ) 500,00 Ευρώ για την συνδιοργάνωση της ημερίδας «Η Βυζαντινή Μουσική & η Μουσική του Ριζίτικου», της Π.Ε. Χανίων και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Νομού Χανίων κ.α..

10. Έγκριση συγκρότησης συλλογικών οργάνων για την παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων για το έτος 2013 για την Π.Ε. Χανίων.

11. Δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Χανίων στη δικάσιμο που έχει οριστεί στις 21-03-2013 κατά την εκδίκαση αγωγών κατά της διοικητικής σύμβασης μεταξύ της τέως «ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ» και της «ΓΙΑΓΑ ΜΑΡΙΑΣ» για το έργο: «Διαμόρφωση αύλειου χώρου Επισκοπείου Ιεράς Μονής Πέτρας και Χερρονήσου».

12. Δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αγίου Νικολάου κατά την εκδίκαση της από 31-12-2012 αγωγής της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΖΥΡΗ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΖΥΡΗΣ Ο.Ε.Ε.» κατά της Περιφέρειας Κρήτης,.

13. Έγκριση πίστωσης: α) 200,52 ευρώ με το ΦΠΑ 23% για την απευθείας προμήθεια δύο (2) μπαταριών 12V 68 amper η καθεμία, για το αυτοκίνητο με αρ. κυκλ. ΚΗΥ 9897 του τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λασιθίου, β) 885,60 Ευρώ και απευθείας ανάθεση, για σύναψη σύμβασης για τη συντήρηση του ανελκυστήρα στο κτίριο της Π.Ε. Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, γ) 500,00 Ευρώ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της Π.Ε. Λασιθίου, δ) απευθείας ανάθεση έπειτα από τη συλλογή προσφορών, για την αποκατάσταση της βλάβης στον πύργο στήριξης του φωτοσημαντήρα στο αλιευτικό καταφύγιο Σισίου.

14. Έγκριση δαπανών των Διευθύνσεων της Περιφέρειας Κρήτης και της Π.Ε. Ηρακλείου.

15. 1)Έγκριση: α)διάθεσης πίστωσης 79.870 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) της Π.Κ. για την ανάθεση σε εξωτερικούς εμπειρογνώμονες της υλοποίησης δράσεων του έργου “Αξιοποιώντας τη μετανάστευση για την Ανάπτυξη – Εργαλεία Πολιτικής για το στρατηγικό σχεδιασμό των περιφερειών και των πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (“MMWD”)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Νοτιοανατολική Ευρώπη, του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», β)των όρων δύο διακηρύξεων για την ανάθεση σε εξωτερικούς εμπειρογνώμονες του παραπάνω έργου. 2) Συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού και παραλαβής του εν λόγω διαγωνισμού.

16. Έγκριση πίστωσης 3.000,00 Ευρώ για επιστροφή χρημάτων από την Παγκρήτια Τράπεζα, λόγω λάθος παραβόλων της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ηρακλείου.

17. Έγκριση πίστωσης 1.100 ευρώ για τα οδοιπορικά έξοδα και τις ημερήσιες αποζημιώσεις ενός υπαλλήλου της Περιφέρειας Κρήτης που πρόκειται να μεταβεί από 13 έως 16 Φεβρουαρίου 2013 στο Βελιγράδι της Σερβίας, για να συμμετέχει στην 4η συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «eEnviPer – Ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων για την παροχή υπηρεσιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης».

18. α) Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των Γραφείων Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ρεθύμνου και β) παράταση της ισχύουσας μίσθωσης από 6/2/2013 έως την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού.

19. Έγκριση διακήρυξης για τη διενέργεια δημοπρασίας μίσθωσης οικήματος (αποθήκης) περίπου 127 τ.μ για τη στέγαση του αρχείου της Δ/νσης Οικονομικού της Π.Ε.Ρ. (άρθρο 17 του ΠΔ 242/96).

20. Έγκριση συγκρότησης συλλογικών οργάνων για την παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων για το έτος 2013 της Π.Ε. Ρεθύμνου, σύμφωνα με τα αριθμ. πρωτ.: 693 & 694/31-01-2013 έγγραφα της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Ρεθύμνου.
21. Εκτέλεση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης Δ΄ τριμήνου 2012.

22. Έγκριση διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών με τίτλο «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΤΟΥΣ 2013».

23. Συγκρότηση Επιτροπής αξιολόγησης προσφορών για την πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών και συγκεκριμένα ενός τεχνικού ασφαλείας και ενός γιατρού εργασίας.

24. Έγκριση δαπανών για συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 22η διεθνή έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού Detrop, η οποία θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo από 07-10 Μαρτίου 2013 στη Θεσσαλονίκη.

25. Έγκριση δαπανών για τη φιλοξενία Ισραηλινών εκπροσώπων επιχειρήσεων σε πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης σε συνάντηση εργασίας.

26. Έγκριση μετακινήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook