Με πολύ προσοχή και κυρίως με επιμονή και υπομονή συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για την εξιχνίαση της χθεσινής ένοπλης ληστείας στα ΕΛΤΑ Κισσάμου με λεία 250.000 ευρώ που προορίζοντο για την πληρωμή συντάξεων του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην ανάλυση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, των στοιχείων τα οποία περισυνελλέγησαν από το αυτοκίνητο τύπου κλούβα που εγκατέλειψαν οι ληστές σε στενό κοντά στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην πόλη του Καστελίου.

Από κει και πέρα, ερωτηματικά προκαλεί το ότι οι ληστές δεν εγκατέλειψαν – όπως συνηθίζεται – το δεύτερο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από την πόλη.

Αυτό μπορεί να σημαίνει, είτε πως το έχουν κρύψει σε κάποια αποθήκη, είτε πως ήταν δικό τους στο οποίο πιθανόν να είχαν βάλει κλεμμένες πινακίδες.

Επίσης δεν αποκλείεται να το ξεφορτώθηκαν σε κάποια ερημική περιοχή, αν και σε αυτή την περίπτωση, συνηθίζεται να το πυρπολούν προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο.

Κάτι που δεν έγινε.

Επίσης ερωτηματικά προκαλεί το ότι \”ριψοκινδύνευσαν\” εγκαταλείποντας το κόκκινο αυτοκίνητο στην \”διάθεση\” των αστυνομικών αρχών.

Πάντως, η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως πρόκειται για «επαγγελματίες» οι οποίοι μελέτησαν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους και τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και «πρόβες» καταμετρώντας με κάθε λεπτομέρεια τους χρόνους και κάθε τους κίνηση καθώς θα περπατούσαν μέσα στα στενοσόκακα του Καστελίου, αλλά και τον δρόμο διαφυγής με το αυτοκίνητο που τους περίμενε.

Το χρονικό της ληστείας

Χθες το πρωί, όπως κάθε μήνα, δύο υπάλληλοι των ΕΛΤΑ μαζί με έναν αστυνομικό πήγαν στην Εμπορική τράπεζα Καστελίου και πήραν 250.000 ευρώ για να πληρωθούν συντάξεις του ΟΓΑ.

Λόγω του ότι η απόσταση από την τράπεζα μέχρι το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ είναι περίπου 100 μέτρα, η μεταφορά αυτή γίνεται πεζή.

Αυτό προφανώς το γνώριζαν οι δύο ληστές που περίμεναν μέσα στο κόκκινο βανάκι (κλεμμένο από το Ρέθυμνο με πινακίδες κλεμμένες από τα Χανιά) σε ένα στενάκι σε κοντινή απόσταση από τα ΕΛΤΑ.

Μόλις είδαν τους υπαλλήλους και τον αστυνομικό με τον σάκο με τα χρήματα, κατέβηκαν έχοντας κρύψει τα πρόσωπά τους και με την απειλή ενός αυτόματου όπλου και ενός πιστολιού,
ανάγκασαν τον αστυνομικό να τους δώσει το όπλο του και πήραν την τσάντα με τα χρήματα.

Στην συνέχεια, περπατώντας από στενά και τον κεντρικό δρόμο έφτασαν στο αυτοκίνητο που τους περίμενε και εξαφανίστηκαν.

Αμέσως έφτασαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία πως αργά η γρήγορα, από την προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook