Την συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές που διώκονται για την συμμετοχή τους κυρίως σε διαδήλωση στην διάρκεια της παρέλασης στα Χανιά, εκφράζουν τοπικοί φορείς.

Ακολουθούν δύο ανακοινώσεις :

"Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΕΠΑΣ στηρίζει τους διωκόμενους συμπολίτες μας για τα γεγονότα στην παρέλασης της και για την κατάληψη της περιφέρειας. Δε θα ανεχτούμε την ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων.
ΜΑΖΙΚΆ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΆ- ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΑ θα σπάσουμε την τρομοκρατία γιατί : Τρομοκρατία είναι να σε απειλούν με το κόψιμο του ρεύματος, με τα χαράτσια με την φοροληστεία με τις κατασχέσεις.
Τρομοκρατία είναι η ανεργία που σε οδηγεί στην φτώχεια, στον τοκογλύφο στο ξεπούλημα των κόπων μιας ζωής.
Τρομοκρατία είναι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα χημικά, τα φονικά χτυπήματα, οι χρυσαυγήτες, τα ΜΑΤ, οι εισαγγελείς.
Τρομοκρατία είναι όταν δεν σου φτάνουν τα λεφτά για τον γιατρό, όταν δεν έχουν δασκάλους τα παιδιά σου, όταν δεν έχουν δουλειά.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ να ζούμε με ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ .
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΝΑ ΣΠΆΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΉΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ
ολοι την Τριτη 5/2 στη συγκεντρωση 19.00 στην αγορα και την Πέμπτη στις 9.00πμ στα δικαστήρια"

"Η Κοινωνική Κουζίνα δηλώνει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους συνολικά 20 διωκόμενους συμπολίτες μας για τα γεγονότα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 και για την κατάληψη της περιφέρειας το Φεβρουάριο 2012.

Οι διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν και στα δύο παραπάνω γεγονότα ένα και μόνο στόχο είχαν: τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας που η μνημονιακή εποχή μας έχει στερήσει.

Καταγγέλλουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής στη διαμαρτυρία και στη διαδήλωση που υιοθετεί η κυβέρνηση προκειμένου να συντηρήσει την πολιτική της εξαθλίωσης.

Καταγγέλλουμε την συστηματική περιστολή των πολιτικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών που στόχο έχει τον εκφοβισμό, τη δουλοπρεπή υπακοή και τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής στη χώρα και στην πόλη μας.

Η ακραία αυταρχική στάση της κυβέρνησης, όποια μέσα και αν αυτή ενδύεται (βίαιη καταστολή, διώξεις, επιστρατεύσεις) θα μας βρει απέναντι της, χωρίς φόβο και με πιο σθεναρή αντίσταση.

Καμία ανοχή στην ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων.

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης την Τρίτη 5/2 στην πλατεία της Αγοράς και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 11 διωκόμενους για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, την Πέμπτη 7/2, 9 π.μ., στα δικαστήρια, όπου καλούνται για να απολογηθούν στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας."