Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών οδηγούνται το απόγευμα της Κυριακής οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Και οι τέσσερις -ηλικίας 20, 22, 24 και 25 ετών- μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στον εισαγγελέα Εφετών θα οδηγηθούν ο 25χρονος και ο 22χρονος, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο 24χρονος και ο 20χρονος, θα παραμείνουν στην Αντιτρομοκρατική, όπου εξετάζονται.

Το Σάββατο η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και τα στοιχεία της ταυτότητά τους, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης. Στις φωτογραφίες, οι τέσσερις συλληφθέντες φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής συγγενείς των νεαρών. Η μητέρα του 24χρονου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Από την Αστυνομία αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά τη ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

Το Σάββατο οι τέσσερις οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συρροή, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία, απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη οπλοφορία, διακεκριμένη φθορά, χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και απλής σωματικής βλάβης.

Στο μεταξύ, από την έρευνα προέκυψε ότι τα όπλα που κατείχαν οι συλληφθέντες δεν έχουν μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook