Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης, τη Δευτέρα 4/2/2013 για το “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ”, η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ ανακοίνωσε τα εξής :

\”1. Το ΚΚΕ θα απέχει από τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης. Πρόκειται, για ένα γνωμοδοτικό όργανο «κοινωνικού διαλόγου», χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα και καμία σχέση με την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι στον τόπο δουλειάς και κατοικίας τους. Αποτελεί όργανο εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και χειραγώγησης των εργαζομένων, επιδιώκει τον κοινωνικό εταιρισμό. “Ντύθηκε” με τον τίτλο της “Διαβούλευσης” (κατά τα πρότυπα του “κοινωνικού διαλόγου” εργοδοσίας και ρεφορμιστικού συνδικαλισμού που οδήγησε στην αφαίρεση θεμελιακών κοινωνικών και εργατικών κατακτήσεων) για να δώσει δημοκρατική επίφαση με τη δήθεν συμμετοχή δημοτών, εκπροσώπων φορέων και κομμάτων, στην εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής από τη διοίκηση της Περιφέρειας.

2. Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με το Χωροταξικό Σχέδιο.

Στο σχέδιο, με πρόσχημα τη χωροταξία, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει τη συναίνεση των φορέων και των εργαζομένων της Κρήτης στην κυβερνητική πολιτική και στις δεσμεύσεις των μνημονίων. Δυστυχώς, η Περιφέρεια της δίνει χέρι βοήθειας, οργανώνοντας το σχετικό «κοινωνικό διάλογο». Επιβεβαιώνει έτσι τον αντιδραστικό της ρόλο ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης.
Το σχέδιο προβάλλει ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Κρήτης την ισχυρή παρουσία ιδιωτικών κεφαλαίων για να καταλήξουν στο . . . συμπέρασμα πως επιβάλλεται παραπέρα ενίσχυσή τους με εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις !
Με «μπαμπούλα» την κρίση, συνιστά στους εργαζόμενους της Κρήτης να αποδεχτούν μια ανάπτυξη . . . χωρίς πολλά λεφτά και με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από πριν !

Το ΚΚΕ επιδιώκει την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας σε άλλη βάση, στα πλαίσια της λαϊκή εξουσία με λαϊκή οικονομία. Μόνο με αυτούς τους όρους και κάτω από έναν κεντρικό σχεδιασμό με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη τέτοια που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.

Η «ανάπτυξη» δεν είναι κάτι ουδέτερο. Καθορίζεται από το ποιος ελέγχει την εξουσία, ποιο είναι το αποτέλεσμά της και ποιος ωφελείται. Τις ανάγκες της εργατικής τάξης, του λαού γενικότερα, μόνο ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα στους τομείς κοινωνικού περιεχομένου – Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια – μπορεί να τις καλύπτει πλήρως. Ο σχεδιασμός μιας ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο, κάθε περιοχής με κοινωνικά τα βασικά μέσα παραγωγής, και σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές προς όφελος των εργαζομένων, μπορεί να οδηγεί στη λαϊκή ευημερία.

Καλούμε, την εργατική τάξη του νησιού, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες της πόλης, τη νεολαία, να μην πέσουν στην παγίδα του “κοινωνικού διαλόγου” που στήνει η Περιφέρεια Κρήτης, για να αποσπάσει τη συγκατάθεσή τους γι αυτό το αντιλαϊκό ΣΧΕΔΙΟ σε βάρος της ανάπτυξης που έχει ανάγκη το νησί και η χώρα με κριτήριο την ικανοποίηση των βασικών λαϊκών αναγκών. Να το απορρίψουν και να οργανώσουν την πάλη τους με ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook