Στις καταγγελίες για κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων στο Βελβεντό Κοζάνης απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Δένδιας είπε: «Εάν από τη δικαιοσύνη προκύψει ότι μετά τη σύλληψη υφίσταται βασανισμός σε αυτό θα είμαστε αμείλικτοι. Η χώρα είναι ένα κράτος δικαίου, δεν επιτρέπει να βασανίζεται κανένας κρατούμενος».

Στην ερώτηση αν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο βασανισμού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα και δεν είναι η δουλειά μου να αποκλείω. Αν απέκλεια τότε σημαίνει ότι θα ήμουν προκατειλημμένος». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει όμως ένα γεγονός το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη: ότι δεν μπορείτε να υιοθετείτε η άποψη ότι βασανίστηκαν τα παιδιά αυτά, οι τρομοκράτες αυτοί μετά τη σύλληψή τους όταν προκύπτει αντίσταση, προκύπτει συμπλοκή, ήταν βαρύτατα οπλισμένοι, όλα αυτά είναι μέσα στη δικογραφία και εν πάση περίπτωση η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και μπορεί η δικαιοσύνη να τη χειριστεί. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε εδώ είναι να υιοθετήσουμε άκριτα οποιαδήποτε άποψη».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook