Ενημέρωση και συμβουλευτική αγωγή σε νέες γυναίκες, σε θέματα που αφορούν στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας θα παρέχονται μία ημέρα ανά 15ήμερο από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Κάθε 2η και 4η Τρίτη κάθε μήνα, από τις 10.00 έως τις 12.00 το πρωί στο χώρο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολίτη σε θέματα Υγείας (ΚΕΠΥΚΑ), που βρίσκεται στο ισόγειο της υπηρεσίας, στην οδό Σμύρνης 26, ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να ενημερώνονται σε θέματα εγκυμοσύνης και λοχείας.

Για αυτόν τον μήνα, οι ημερομηνίες υλοποίησης της δράσης παροχής συμβουλών και ενημέρωσης είναι οι ακόλουθες:

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου και

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ειρήνη Παναγιωτάκη, μαία, στο τηλέφωνο 2813 404434, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για να ορίζεται το ραντεβού τους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης που υλοποιείται από τη Δ/νση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό θανάτου του βρέφους από τη Λέρο.

Ανάλογα με την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων γυναικών και την αξιολόγηση των αναγκών που θα προκύψουν, το πρόγραμμα των συνεδριών θα διαμορφώνεται και θα εμπλουτίζεται και με άλλα θέματα όπως, αντισύλληψη, πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, πρόληψη καρκίνου μαστού και καρκίνου τραχήλου μήτρας, εμμηνόπαυσης κ.α.