Την Τετάρτη 6 Απριλίου είναι ο «τελικός» στα Ψαχνά ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον Πλατανιά για την 28η αγωνιστική της Football League 2. Το σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της ημέρας αυτής που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποια ομάδα θα μπει στην τριάδα και θα διεκδικήσει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

 

Με αφορμή αυτήν την αναμέτρηση ο προπονητής του «νεοφώτιστου» Ηρακλή Ψαχνών, Αντώνης Πριόνας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή των Χανίων και σχολίασε το ματς με τον Πλατανιά:

 

«Και για τις δυο ομάδες, δυστυχώς, είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Λέω δυστυχώς, γιατί το είχα πει και στο μεταξύ μας παιχνίδι στον πρώτο γύρο, ότι εμείς με τον Πλατανιά έχουμε πολλά κοινά. Είμαστε δυο υγιείς ομάδες, που παίζουν από το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Κατηγορία και θα ήταν ευχής έργο να είμαστε και οι δυο στην διαδικασία των μπαράζ. Αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πιθανόν να μην είμαστε και οι δυο».

 

Σε σχόλιο και του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του Πλατανιά, που ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή, για το γεγονός ότι πλέον οι δυο ομάδες «κοντράρονται» για μια θέση, κάτι που δεν εύχονταν, απάντησε:

 

«Το λέγαμε τόσο καιρό μακάρι να μην είμαστε αντίπαλοι για μια θέση. Δυστυχώς δεν τα φέρνει η τύχη όπως τα θέλουμε. Πάμε την Τετάρτη να παίξουμε ένα παιχνίδι κι από εκεί και πέρα βλέπουμε».

 

Για την άποψη του ότι ο Πλατανιάς είναι μια υγιής ομάδα και το ίδιο σχόλιο που είχε κάνει και ο Τίμος Καβακάς για τον Ηρακλή υποστήριξε:

 

«Από τότε που ήρθαμε και αντιμετωπίσαμε τον Πλατανιά στο πρώτο γύρο και γνωρίσαμε την ομάδα αμέσως καταλάβαμε ότι είναι σοβαρή ομάδα με σοβαρούς ανθρώπους, οργανωμένη όπως είμαστε κι εμείς. Δεν ξέρω αν ο Πλατανιάς είχε στόχο το πρωτάθλημα, είναι και δεύτερο χρόνο στην Κατηγορία, ενώ εμείς είμαστε νεοφώτιστοι. Αλλά όπως και σε αυτούς έτσι και σε μας μας προέκυψε στην πορεία ο στόχος της ανόδου».

 

Στην ερώτηση σε τι μοιάζουν οι δυο ομάδες απάντησε:

 

«Πιστεύω πως όποιος δουλεύει σωστά και είναι σοβαρός τα αποτελέσματα των δικαιώνουν και πραγματικά και οι δυο ομάδες έχουν δικαιωθεί από τον τρόπο της δουλειάς τους. Η θέση αυτή, αν κάποιος έρθει πρώτος, δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος, θα είναι επιτυχία και για τις δυο ομάδες. Έχουμε κάνει υπέρβαση και οι δύο ομάδες, είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά που έχουμε προσφέρει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας γιατί τώρα τελευταία έχω την εντύπωση όλοι κοιτάνε το προσωπικό και το συλλογικό συμφέρον και δεν κοιτάνε λίγο παραπέρα. Εμείς θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, το ίδιο επιδιώκει και ο Πλατανιάς».

 

Η εκτίμηση του για το παιχνίδι ήταν εξής:

 

«Εδώ που φτάσαμε σίγουρα υπάρχει ένα μείον και για τις δυο ομάδες, αυτό του άγχους. Έχω την εντύπωση όσο καλές ομάδες κι αν είμαστε δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, τα πόδια είναι βαριά, οι βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε και τα παιδιά δεν μπορούν να φτάσουν σε απόδοση όπως του πρώτου γύρου. Θεωρώ πάντως ότι θα παιχτεί ποδόσφαιρο και θα ευχαριστηθεί ο κόσμος και οι ίδιοι ποδοσφαιριστές. Το λέω καθημερινά αν ο ποδοσφαιριστής δεν μένει ικανοποιημένος από το ποδόσφαιρο που παίζει ακόμα κι αν κερδίζει δεν είναι ευχαριστημένος».

 

Αν θεωρεί ότι θα είναι παιχνίδι τακτικής υποστήριξε:

 

«Σίγουρα θα είναι παιχνίδι τακτικής. Θα παιχτούν πολλά κι από ψυχολογία και από τακτική, από δυνάμεις και από την ημέρα που θα βρεθούν κάποια παιδιά που είναι βαρόμετρα για τις ομάδες. Δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές το ίδιο. Υπάρχουν κάποια παιδιά που κάνουν την διαφορά . Αυτά θα κρίνουν και το αποτέλεσμα».

 

Για το αν είναι κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία και για τους δυο:

 

«Πιστεύω ότι για τον Πλατανιά θα είναι πιο κακό. Εμείς θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε, ο Πλατανιάς θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση μέσα στην Πάτρα με την Παναχαϊκή. Ενώ εμείς έχω την εντύπωση ότι θα πάμε στον Βύζα για δυο αποτελέσματα».

 

Το σχόλιο του για τον κόσμο και την φιλοξενία στον Πλατανιά:

 

«Θα δουν και οι άνθρωποι του Πλατανιά ότι η Εύβοια διψάει για ποδόσφαιρο. Στα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει μαζί μας, παρότι είναι δύσκολοι σαν νομός, από όλη την Εύβοια και μας στηρίζουν. Πλέον ο Ηρακλής είναι ομάδα όλου του νομού. Έχουμε ζήτηση από όλη την Εύβοια για το παιχνίδι. Θα έχει πάρα πολύ κόσμο και θερμή ατμόσφαιρα αλλά να είστε σίγουροι ότι ξέρουμε να φιλοξενούμε. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι γιορτή, ευχαρίστηση και να βγαίνουμε από το γήπεδο και να κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που κάνουμε. Στο θέμα φιλοξενίας είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μου σε αυτόν τον τομέα, όπως και σε όλα τ’ άλλα. Πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που έχουμε κάνει».

 

Τέλος απάντησε στο αν αποδέχεται η ομάδα του τον τίτλο του φαβορί λόγω έδρας:       

 

«Ποτέ δεν μπορείς να πεις σε αυτά τα παιχνίδια για φαβορί γιατί μπορώ να πω δέκα διαφορετικούς λόγους που θα μπορούσε να είναι φαβορί ο Πλατανιάς. Ο κόσμος αυτός πολλές φορές τα παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες τα αγχώνει και αυτό είναι ένα μείον για εμάς που θα έχουμε περισσότερο άγχος. Ο Πλατανιάς έρχεται μέσα στα Ψαχνά χωρίς να έχει να χάσει τίποτα. Κανείς δεν θα πει στα παιδιά τίποτα αν κάνουν αυτά που μπορούσαν και χάσουν γιατί θα γίνει σε μια έδρα που δεν έχει χάσει κανείς. Εμείς αντίθετα αν χάσουμε, χανόμαστε άρα δεν πιστεύω ότι υπάρχει φαβορί».

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook