'Άλλαζε τα φώτα", σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές κλέβοντας, ηλεκτρικά καλώδια αλλά και διάφορες συσκευές φωτισμού.

Ο λόγος για ένα 53χρονο Ρουμάνο που δεν άφηνε τίποτα στο πέρασμα του και τελικά συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, κατόπιν καταγγελίας την Κυριακή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου από 55χρονο  επιχειρηματία ότι άγνωστος δράστης του αφαίρεσε από νεοαναγειρόμενη οικοδομή 150 μέτρα καλώδιο ηλεκτρικής εγκατάστασης και διάφορες συσκευές φωτισμού, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ, αναζητήθηκε και συνελήφθη ο 53χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους, καθώς και σύνεργα κλοπής.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση πρόεκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 22.01.2013 έως 23.01.2013, ο 53χρονος, είχε κλέψει επίσης από νεοαναγειρόμενη οικοδομή την ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, προκαλώντας και φθορές συνολικής αξίας  επίσης 3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.