Τουριστική συνεργασία και προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη με τον Ισραηλινό ομόλογό της κ. Στας Μισέζνικοβ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Ισραήλ, με αφορμή τη διεθνή έκθεση ΙΜΤΜ 2013.

Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, εκφράστηκε η κοινή διάθεση για περαιτέρω συνεργασία και σύσφιξη των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών, η οποία όπως σημειώθηκε, θα αποβεί προς όφελος και των δυο πλευρών. Οι επισκέπτες από το Ισραήλ στη χώρα υπολογίζονται στις 400.000 χιλιάδες «και αυτό τον αριθμό θέλουμε να τον αυξήσουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια», δήλωσε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «για την Ελλάδα, το Ισραήλ αποτελεί μια σημαντική αγορά που θέλουμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο».

Το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου η κυρία Κεφαλογιάννη μίλησε στη διεθνή έκθεση, χαρακτηρίζοντας τους Ισραηλινούς «φίλους και συμμάχους» και παρουσίασε τους σημαντικότερους άξονες της πολιτικής για τον τουρισμό.

Αναφέρθηκε στις ειδικές μορφές τουρισμού που θα μπορούσαν να προσελκύσουν Ισραηλινούς επισκέπτες, όπως η κρουαζιέρα, ο θαλάσσιος, ο ιατρικός, ο ιαματικός, ο καταδυτικός τουρισμός και ο τουρισμός υπαίθρου. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα επανακαθορισμού του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τη χάραξη εξωστρεφούς τουριστικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και δημοκρατική χώρα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, συναντήθηκε επίσης με κορυφαίους tour operators.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook