Ικανότητες… αρσιβαρίστα πρέπει να είχαν οι άγνωστοι ιερόσυλοι που διέρρηξαν μια εκκλησία στην Αταλάντη της Φθιώτιδας! Στόχος τους ήταν το βάρους 600 κιλών χρηματοκιβώτιο και για να το πάρουν δεν δίστασαν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στην εκκλησία!

Στόχος εισβολέων έγινε και μια εκκλησία στην Αιτωλοακαρνανία. Οι διαρρήκτες είχαν οργανώσει προσεκτικά το σχέδιό τους. Διέρρηξαν το ναό του Αγίου Μελετίου και δεν πήραν τίποτε άλλο, παρά μόνο το χρηματοκιβώτιο που είναι άγνωστο πόσα χρήματα περιείχε. Προφανώς το… κουβάλησαν στα χέρια ως την έξοδο, στην οποία έφεραν με την όπισθεν ένα αγροτικό καταστρέφοντας τις κολώνες από το υπόστεγο της πρόσοψης για να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο
στην πόρτα και να το φορτώσουν στην καρότσα! Αμέσως μετά, χάθηκαν στο σκοτάδι χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί!

* Ιερόσυλοι χτύπησαν και στον δήμο Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά δεν αρκέστηκαν στην διάρρηξη της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή της Μαχαιράς, από την οποία άρπαξαν το επίχρυσο Ευαγγέλιο! Αμέσως μετά, διέρρηξαν δύο καταστήματα στο κέντρο του χωριού και μετά πήγαν στη γειτονική Σκουρτού, όπου διέρρηξαν μια ταβέρνα! Οι δράστες άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους από χρήματα και εμπορεύματα και κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook