Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα κορίτσια του Ξίφους Ασκήσεως στο Ομαδικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων –  Νεανίδων 2013 κατακτώντας την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου χαρίζοντας χαρά και ικανοποίηση σε όλους τους φίλους της Ξιφασκίας. Παράλληλα εξασφάλισαν και την μοριοδότηση που προβλέπει ο νόμος για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την επιβράβευση διακεκριμένων αθλητών.

Την αποστολή συνόδευσε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Λ.Ξ.Χανίων κος Ιπποκράτης Μανουδάκης. Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για τη Λέσχη μετά από αυτό της Κατερίνας Μπομπολάκη στο ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως Παγκορασίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2013 στις19 Ιανουαρίου. Σημείωσε ότι παρά τις αντιξοότητες με απαγορευτικά απόπλου πλοίων, απεργίες κλπ , με τη συμπαράσταση τόσο της διοίκησης όσο  και των γονέων των αθλητών μας,  καταφέραμε όχι μόνο να συμμετάσχουμε στους αγώνες αλλά να φέρουμε απανωτές διακρίσεις και μετάλλια. Οι ξιφομάχοι μας απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια των παρευρισκομένων.

Την Αποστολή αποτελούσαν οι

Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων (Ατομικό)

1.  Τσιτσιρίδης Ιωάννης

Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων (Ατομικό)

1.Μανουδάκη Νεφέλη

2.Μαρκαντωνάκη Μαρία

3.Παπαδουλάκη Αικατερίνη

4.Μπομπολάκη Αικατερίνη

5.Μανουδάκη Χρυσηίδα

6.Σημαντηράκη Βασιλική

Συνοδός  αποστολής ο Προπονητής της Α.Λ.Ξ.Χανίων κ  Αριστ. Ματσατσίνης και Αρχηγός ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης.

Το Σάββατο το πρωί αγωνίστηκε στο ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως Εφήβων ο Γιάννης Τσιτσιρίδης. Κατόρθωσε να περάσει την προκριματική φάση των ομίλων και το πρώτο νοκάουτ για τους τριανταδύο. Την πορεία του για τους δεκαέξη ανέκοψε ο Μπεσίρης του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω ο οποίος κατέκτησε στη συνέχεια το Χρυσό Μετάλλιο. Ο Τσιτσιρίδης κατέλαβε τελικά την 30η θέση  στους 58 συμμετέχοντες.  Η απόδοσή του θεωρείται ικανοποιητική καθώς συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία των Εφήβων.

Τα μετάλλια στο ατομικό των αγοριών

1ος Μπεσίρης ( Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω)

2ος  Παναγιωτόπουλος  ( Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω)

3οι Σούλιος  ( Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω)

Χασιώτης( Μ..Αλεξ. Κορδελιού)

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα κορίτσια αγωνίστηκαν στο ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως. Μόνο η Νεφέλη Μανουδάκη είχε αγωνιστεί ξανά στην κατηγορία αυτή στο παρελθόν.  Οι Μαρκαντωνάκη, Παπαδουλάκη και Σημαντηράκη συμμετείχαν για πρώτη φορά. Οι Μπομπολάκη και Μανουδάκη Χρυσηίδα προέρχονται από τις Παγκορασίδες και κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στην κατηγορία των Νεανίδων   μετά από το Χάλκινο μετάλλιο της πρώτης και την είσοδο στη δεκαεξάδα της δεύτερης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων.

Κατέλαβαν η Μαρκαντωνάκη τη 16η θέση της τελικής κατάταξης και το δικαίωμα συμμετοχής της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών στις 16 – 17 Φεβρουαρίου στη Φλώρινα, η Μπομπολάκη τη 18η, η Μανουδάκη Νεφέλη τη 19η και η Παπαδουλάκη την 20η. Η Μανουδάκη Χρυσηίδα και η Σημαντηράκη δεν κατάφεραν να περάσουν τη φάση των ομίλων

Τη Κυριακή στο Ομαδικό η Ομάδα της Α.Λ.Ξ.Χανίων με τις Μαρκαντωνάκη,  Μανουδάκη Νεφέλη, Μπομπολάκη και Παπαδουλάκη ξεκίνησε από την τέταρτη θέση της αρχικής κατάταξης. Κατάφερε να νικήσει την ομάδα του Ο.Ξι.Φλώρινας με  45 – 43          και να παραμείνει στην τετράδα. Για μια θέση στον τελικό αντιμετώπισε, όπως ήταν αναμενόμενο την ομάδα του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω από την οποία και έχασε με  45- 24    . Στο μικρό τελικό  αντιμετώπισε τα κορίτσια του Πανελληνίου και νίκησε με 45 – 28       .κατακτώντας  την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Για πρώτη φορά η θέση αυτή φέρνει και τη μοριοδότηση των κοριτσιών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ελάχιστη ανταπόδοση στους κόπους τους.

Ο Προπονητής του Ξίφους Ασκήσεως κος Άρης Ματσατσίνης δήλωσε πανευτυχής για το αποτέλεσμα των κοριτσιών του καθώς η ομάδα είναι στην ουσία ολοκαίνουργια και  πολλά υποσχόμενη καθώς έχει μπροστά της τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια στην κατηγορία των Νεανίδων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook