Η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον Γερμανό πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ να ορίσει την 22η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων ομοσπονδιακών εκλογών, στις οποίες η καγκελάριος ελπίζει να εξασφαλίσει μία τρίτη θητεία στην ηγεσία της χώρας.

«Δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση προτείνει στον πρόεδρο να είναι η Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 η ημέρα των 18ων ομοσπονδιακών εκλογών της Γερμανίας», δήλωσε στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο πρόεδρος ορίζει επισήμως την ημερομηνία των εκλογών, που φέτος πρέπει να διεξαχθούν μία Κυριακή μεταξύ 28 Αυγούστου και 27 Οκτωβρίου – τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ψηφοφορία σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, ο συντηρητικός συνασπισμός της κ. Μέρκελ προηγείται σχεδόν κατά 10 μονάδες των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν η κ. Μέρκελ θα μπορέσει εκ νέου να κυβερνήσει σε συνεργασία με τους Ελεύθερους Δημοκράτες, με τους οποίους συνεργάζεται στην τρέχουσα κυβέρνηση, αλλά οι οποίοι είναι αμφίβολο αν θα εξασφαλίσουν το 5% που χρειάζονται για να εισέλθουν στη βουλή.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook