Με προβληματισμό και επιφύλαξη υποδέχτηκαν οι αγρότες το πακέτο των κυβερνητικών προτάσεων για την επίλυση των αιτημάτων τους στο οποίο συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών δείχνουν προβληματισμό, αφού όπως λένε, τα περισσότερα από όσα ανακοινώθηκαν τα δικαιούνταν ούτως ή άλλως, ενώ για άλλα αιτήματά τους όπως η καθιέρωση κάρτας πετρελαίου δεν άκουσαν τίποτα.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των αγροτών το πακέτο των προτάσεων «είναι ανεπαρκές» και εντός της ημέρας προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις στα σημεία συγκέντρωσης, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν καθιέρωση νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις από τον Ιούλιο, αύξηση κατά 30 εκατ. ευρώ -στα περυσινά επίπεδα- της επιστροφής φόρου πετρελαίου που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, καθώς και επιστροφή 300 εκατ. ευρώ από το ΦΠΑ «σε αληθινούς αγρότες».

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε επίσης ότι «κανένας αγρότης δεν χάνει τη γη του» και εμφανίστηκε αποφασισμένη να διευθετηθεί το θέμα των υποθηκών αγροτικής γης στη νέα Αγροτική Τράπεζα.

Την Τετάρτη, πάντως, οι αγρότες προχώρησαν σε ολιγόλεπτες καταλήψεις εθνικών οδών προειδοποιητικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στον Λευκώνα Σερρών, υπήρξε και ένταση με την Αστυνομία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook