Το Car+Speed βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια, στην πόλη που κατασκευάζεται το Kuga, για να πραγματοποιήσει τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμής του νέου SUV της Ford.

Σύμφωνα με αυτά που μας αποκάλυψαν οι άνθρωποι της Ford, οι κινητήρες του νέου Kuga θα είναι δύο. Ο βενζίνης 1.6lt EcoBoost σε δύο εκδόσεις με 150 και 182 PS, και ο πετρελαίου 2.0 TDCi επίσης σε δύο εκδόσεις με 140 και 163 PS.
Το Kuga 1.6 EcoBoost 150 PS θα έχει κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς και θα είναι η βασική έκδοση του μοντέλου, άρα και η πιο προσιτή οικονομικά. Συγκεκριμένα στην Ισπανία θα πωλείται προς 25.150 ευρώ. 

Το νέο Kuga θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ τα τετρακίνητα θα διαθέτουν και το διπλού συμπλέκτη Powershift -επίσης- 6 σχέσεων. 

Η παραγωγή του Kuga άρχισε στις 3 Δεκεμβρίου στο εργοστάσιο της Βαλένθια που βρισκόμαστε, με τη Ford να ελπίζει ότι θα διαθέσει πάνω από ένα εκατομμύριο SUV στην Ευρώπη τα επόμενα 6 χρόνια. Παράλληλα εκτιμά ότι οι πωλήσεις τους θα αντιστοιχούν στο 10% των συνολικών στη γηραιά ήπειρο το 2016.
\"\"
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook