Ευκαιρία για χιλιάδες συμπατριώτες μας  αποτελεί το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατοίκον» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α.).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών που  επιδοτεί  έως και  70% το κόστος  των εργασιών, το υπόλοιπο ποσό καλύπτεται με άτοκο δάνειο ενώ παρέχεται και μείωση του φόρου.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 19.000 αιτήσεις/ωφελούμενοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», σύμφωνα με επίσημα στοιχεία  του Υ.ΠΕ.Κ.Α

«Η αλλαγή κουφωμάτων-σκιάστρων, η αντικατάσταση του παλαιού συστήματος θέρμανσης με καινούργιο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα ή στους τοίχους του κτιρίου  και ο ηλιακός  θερμοσίφωνας μειώνουν την πρωτογενή κατανάλωση ενέργειας κάνοντας οικονομία και προστατεύουν  το περιβάλλον».

Όπως μας δήλωσε ο Ενεργειακός Επιθεωρητής Γ. Μπιλάς, μέλος της nrg.chania «Η διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα δεν πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον πολίτη καθώς υπάρχει σαφή διάθεση εκ μέρους του υπουργείου για απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από την χώρα μας, προσβλέποντας έτσι και  στην άμεση τόνωση της λανθάνουσας από την οικονομική κρίση αγοράς .

Πάνω από σαράντα οικογένειες στην πόλη μας, μέσω του γραφείου μας εντάχθηκαν  στο πρόγραμμα, ολοκλήρωσαν  τις παρεμβάσεις, επωφελήθηκαν από την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ανακαίνισαν και αύξησαν την αξία του κτιρίου τους με χαμηλό κόστος».

Για περισσότερες πληροφορίες για την δυνατότητα ένταξης του κτιρίου στο πρόγραμμα μπορείτε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία της nrg.chania στην οδό Κ. Παλαμά 10 ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2821028201 / 6974832312.

 Περίληψη του προγράμματος θα βρείτε στον εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook