Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όχι σε σχέση με την πορεία της συγκυβέρνησης, αλλά σε σχέση με τις προηγούμενες χωριστές κυβερνήσεις των Γ.Παπανδρέου και Κ.Καραμανλή.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο κυκλοφόρησε non paper για τα πεπραγμένα 2007-2009, προκειμένου να αθωωθεί η περίοδος του 2009 από τις κατηγορίες περί φουσκώματος του ελλείμματος.

Ουσιαστικά γίνεται προσπάθεια απάντησης στην κριτική που ασκήθηκε και από τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή σημειώθηκε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας.

Στο non paper αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι η ευθύνη της ΝΔ αφορά μόνο το 9μηνο του 2009, αφού το τελευταίο τρίμηνο είχε αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, τα έσοδα είχαν καταρρεύσει και το έλλειμμα είχε διογκωθεί μεθοδευμένα.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση εμπόδισε τον Κώστα Καραμανλή από το να κυβερνήσει, καθώς «ο κ. Καραμανλής είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο έξι αρχών για την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερίφθη πρωτοστατούντος του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.»

Στο ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται στον Τύπο της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από ομάδα υφυπουργών επί Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων εν όψει συνεδρίου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι Φ.Σαχινίδης, Θ.Μωραΐτης, Σ.Ξυνίδης, Μ.Όθωνας, Θ.Τζάκρη, Β.Κεγκέρογλου, Αφρ.Παπαθανάση, Μ.Θεοχάρη, Ανδρ.Μακρυπίδης, Π.Ασπραδάκης, Λ.Κουρουπάκη, Ν.Τσώνης, Ν.Ζωίδης, Ηλ.Καρανίκας, Στ.Αρναουτάκης, Γ.Αρβανιτίδης, Χρ.Σπίρτζης, (πρόεδρος ΤΕΕ).

Πηγή της Ιπποκράτους έλεγε αργά το βράδυ στα «ΝΕΑ» ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει συγκεντρώσεις, ωστόσο εξέφρασε απορία για «τα περί παραγκωνισμού που διατυπώθηκαν από μετέχοντες.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση και θα πρέπει να συμμετέχει με πολιτικά στελέχη.

 

in.gr