Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης για τους εργαζομένους του ΙΚΑ:

"Το ΔΣ του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΑ , επιτυχόντων των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008 , οι οποίοι βρίσκονται στον "αέρα" και αντιμέτωποι με την ανασφάλεια, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στις 20 Δεκεμβρίου 2012, ο Υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τους επιτυχόντες των δύο προκηρύξεων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έπειτα από τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, είχε εκφράσει απερίφραστα τη δέσμευση της Κυβέρνησης για άμεση, οριστική και νομικά στέρεη λύση.

Είχε μάλιστα διευκρινίσει ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα τόσο στο διορισμό των επιτυχόντων της 8Κ/2008, καθώς και στη διατήρηση των θέσεων των επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008.

Έκτοτε για την επίλυση του ζητήματος δεσμεύτηκαν με σχετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τόσο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και ο Υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, από τότε έως σήμερα, δεν έχει υλοποιηθεί καμία υπόσχεση και καμία δέσμευση, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών να εξακολουθούν να βρίσκονται στον "αέρα".

Καλούμε τους συναρμοδίους Υπουργούς να συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματα των πολιτών και των εργαζομένων δεν λύνονται μέσα από τις υποσχέσεις, τις δηλώσεις, τις δεσμεύσεις και τα Δελτία Τύπου.

Απαιτούμε πράξεις! Τους καλούμε να τηρήσουν τα υποσχεθέντα και να δώσουν άμεσα οριστική λύση, που να αποκαθιστά τους επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών ΑΣΕΠ."