Η 27χρονη Γερμανίδα καθηγήτρια, που είχε προσέλθει στη δικαιοσύνη ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, αφέθηκε χθες ελευθερη μετά την απολογία της, ύστερα από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής της. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Ετσι, το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Η Φ. Μέγερ αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται (τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη δράση οπλοκατοχής). Όπως είπε, ανήκει στον χώρο των αναρχικών αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ενώ ενώπιον της ανακρίτριας επανέλαβε ότι γνώρισε τους τρεις συγκατηγορούμενους της όταν πήγε για ποτό στο Θησείο με τον τέταρτο των κατηγορουμένων, που τον ήξερε από την Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο συνήγορος της κ. Λάδης, η κατηγορούμενη παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έχει υποστεί ανεπανόρθωτη επαγγελματική και ηθική ζημιά από τις αναφορές για υποτιθέμενες συγγενικές σχέσεις με μέλη της γερμανικής οργάνωσης RAF και ότι προτίθεται να στραφεί νομικά με αγωγές και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, o Χάρης Λαδής κατήγγειλε την σπουδή και την προχειρότητα της αστυνομίας και δημοσιογράφων να μιλήσουν για σχέσεις των γονιών της με την οργάνωση RAF και προανήγγειλε προσφυγές στη δικαιοσύνη εναντίον τους.

Μετά το φιάσκο με την ταυτότητα της μητέρας της Γερμανίδας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Εντολή έδωσε εντολή να απαγορευθεί η μετάδοση πληροφοριών πριν το τέλος των επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων, και όταν αυτή γίνεται, να γίνεται μόνο με επίσημο τρόπο [Βλέπε άρθρο] .

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο κ. Παπουτσής, πρέπει να είναι απόλυτος ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών, όπως ορίζει ο νομικός μας πολιτισμός και το κράτος δικαίου.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook