Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία η όψιμη αποκάλυψη του εθνικού «ροκά» της χώρας Τζόνι Χαλιντέι ότι όταν ήταν ένας έφηβος και ανερχόμενος ποπ σταρ προσπάθησε να τον αποπλανήσει η έτερη εθνική τραγουδίστρια της Γαλλίας, η 44χρονη τότε Εντίθ Πιαφ. Η αποκάλυψη έγινε σε μια αυτοβιογραφία του με τίτλο «Στα μάτια μου», που βασίστηκε σε συνεντεύξεις στη συγγραφέα Αμάντα Σθερς.

«Καθόμουν δίπλα της, στην μέση ενός γεύματος, ένιωσα το χέρι της να ανηφορίζει στον μηρό μου. Δίστασα. Επειτα έφυγα και έτρεξα μακριά από εκεί. Εφυγα μακριά από την Πιαφ. Ημουν σχεδόν παρθένος εκείνη την εποχή. Δεν μπορούσα να με φανταστώ στο κρεβάτι μαζί της. όσο με αφορούσε, ήταν μια γυναίκα προχωρημένης ηλικίας», λέει ο Χαλιντέι στο βιβλίο του.

Η ακριβής ημερομηνία της πικάντικης αυτής συνάντησης δεν αναφέρεται, όμως σύμφωνα με τα συμφραζόμενα θα πρέπει να συνέβη το 1960, αμέσως αφότου ο Χάλιντει έγινε γνωστός στη γαλλική καλλιτεχνική σκηνή ως ο πρωτος επιτυχής μιμητής του rock\’n\’roll.

Εκείνη την εποχή η Εντίθ Πιαφ είχε ήδη περάσει κατά πολύ τα 40. Ο πρώτος δίσκος του ανήλικου (16-17 ετών) Χαλιντέι βγήκε τον Μάρτιο του 1960. Τα 17α γενέθλιά του ήταν τον Ιούνιο εκείνου του χρόνου. «Η Πιαφ συνήθιζε να έρχεται να με βλέπει να τραγουδάω κάθε βράδυ. Ημουν κολακευμένος αλλά δεν ένιωθα άνετα μαζί της», θυμάται ο 69χρονος αειθαλής ροκάς.

Ο Χαλιντέι σήμερα μπορεί να θεωρείται «εθνικός θησαυρός» για τους Γάλλους, εκείνη την εποχή όμως θεωρούνταν διαφθορέας της νεολαίας. Στις αρχές του 1960, η Πιαφ ήταν η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα του γαλλικού τραγουδιού, αλλά προσωπικά βρισκόταν σε φθίνουσα πορεία μετά από μια σειρά καταστροφικούς ερωτικούς δεσμούς, αυτοκινητιστικά ατυχήματα και καταχρήσεις ουσιών. παρόλα αυτά κατάφερε να κάνει μια τεραστία επιστροφή με το τραγούδι «Je ne regrette rien».

Η αδυναμία της Πιαφ στους πολύ νέους άντρες είναι καταγεγραμμένη και σε άλλες περιπτώσεις, αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται κάτι παρόμοιο.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook