H Μαθηματική Εταιρεία, το Παράρτημα Νομού Λασιθίου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Τ.Ε.Ι στην Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο:

«Ως Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Νομού Λασιθίου, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» με το οποίο κλείνουν τα τμήματα του Τ.Ε.Ι. στην Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο, διαμαρτυρόμαστε έντονα επισημαίνοντας τα παρακάτω:

Το 1973, 1977 και 1983 ξεκίνησαν το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και το Τ.Ε.Ι. Κρήτης αντίστοιχα με σχολές και τμήματα σε όλους τους Νομούς εκτός από το Νομό Λασιθίου. Ο παραγκωνισμός με την απαράδεκτη και προκλητική μοιρασιά συνεχίστηκε σε όλα τα βασικά έργα υποδομών.

Το 2003 , μετά από τόσα χρόνια, δίνονται κάποια τμήματα του Τ.Ε.Ι. στο Νομό Λασιθίου και κάπως μετριάστηκε το κακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είδαμε ποτέ ενδείξεις καλής θέλησης για ισόρροπη ανάπτυξη.

Τώρα με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» κανείς δεν έχει το ψυχικό σθένος ν\’ αντέξει στην καταφορά της αδικίας, που γίνεται σε βάρος του Νομού Λασιθίου. Δεν μπορούμε να δεχθούμε σε θέματα παιδείας και υγείας άλλες εκπτώσεις.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Περιφέρεια Κρήτης και οι αιρετοί άρχοντες δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τη μέχρι σήμερα κατάντια του Νομού. Τώρα αν θέλουν, μπορούν να επανορθώσουν έστω και λίγο, τα λάθη των προηγούμενων χρόνων.

Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» αν εφαρμοστεί , θα είναι ένας πραγματικός τυφώνας για το Νομό μας με καταστρεπτικές συνέπειες. Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να προλάβουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook