Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρένζτο απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης ζητώντας να ξεκαθαριστεί η στάση του Υπουργείου μετά τις δηλώσεις που έκανε σε κρητικό τηλεοπτικό σταθμό η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κα Χριστίνα Παπανικολάου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

\”Με έκπληξη και οργή οι Γεραπετρίτες ακούσαμε το βράδυ της Κυριακής σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «tvcreta» τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κα Χριστίνα Παπανικολάου να στοχεύει απροκάλυπτα το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, εξαγγέλλοντας ονομαστικά την υποβάθμισή του στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η έκπληξη και η οργή της κοινωνίας μας, είναι απολύτως δικαιολογημένες για τους λόγους που θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας γνωστοποιήσουμε, επιδιώκοντας να προλάβουμε την κοινωνική έκρηξη, η οποία με βεβαιότητα θα ακολουθήσει, αν συμβεί αυτό.

Η Ιεράπετρα είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού Λασιθίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Νότιας Κρήτης, όπου, πέραν του μονίμου πληθυσμού διαμένουν καθ\’ όλη τη διάρκεια του έτους περισσότεροι από 10.000 οικονομικοί μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προστίθεται και μεγάλος αριθμός παραθεριστών.

Επιπλέον το οδικό δίκτυο του νομού μας είναι άθλιο και περιστατικά τα οποία τώρα αντιμετωπίζονται στην Ιεράπετρα και οι ασθενείς σώζονται, είναι βέβαιο ότι, λόγω του μεγάλου χρόνου και των κακών συνθηκών της διακομιδής, θα καταλήγουν σε θάνατο.

Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας υπήρξε η απάντηση της τοπικής κοινωνίας στην ανάγκη εξυπηρέτησης πραγματικών αναγκών, ήδη από τους πρώτους μεταπολεμικούς χρόνους, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του.

Το πρώτο κτίριο κατασκευάστηκε με την οικονομική συνεισφορά της τοπικής κοινωνίας.

Οι ανάγκες αυτές έχουν σήμερα επιταθεί ακόμη περισσότερο, λόγω της ενασχολήσεως των κατοίκων της περιοχής κυρίως με την καλλιέργεια πρωίμων κηπευτικών, που συνεπάγονται πολλά και σημαντικά προβλήματα υγείας στη ζωή των ανθρώπων.

Κατά τις επανειλημμένες επαφές μας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, διαχρονικά είχαμε πάντοτε τη διαβεβαίωση ότι οι βασικές κλινικές του Νοσοκομείου θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα, διότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον και οι πραγματικές ανάγκες της περιοχής.

Όταν λοιπόν η κα Παπανικολάου δηλώνει όσα δηλώνει σε βάρος του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, δικαιούμαστε να υποπτευόμαστε ή ότι μας παραπλανούσατε παρέχοντας μας τις σχετικές διαβεβαιώσεις, προκειμένου να αποφύγετε την έκρηξη της λαϊκής οργής, ενόψει μάλιστα των τότε εκλογών, ή ότι η πολιτική του Υπουργείου στον συγκεκριμένο τομέα είναι ευκαιριακή, ατεκμηρίωτη και πρόχειρη.

Είναι αδιανόητο να ισχύουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Όταν δηλαδή συζητείται στο Υπουργείο η αυτοτέλεια νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τα οποία απέχουν λίγα λεπτά από το όμορο Νοσοκομείο ταυτόχρονα να σχεδιάζεται η υποβάθμιση άλλων Νοσοκομείων με πολυετή, αποδεδειγμένη, πραγματική προσφορά.

Σε κάθε περίπτωση αξιώνουμε να υπάρξει ευθεία απάντηση του Υπουργείου σχετικά με τις δηλώσεις της κυρίας Παπανικολάου.

Οφείλετε να διευκρινίσετε, αν απηχούν προσωπικές της απόψεις ή προαναγγέλλουν ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργείου σας, διότι και εμείς οφείλουμε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε ευθέως τους συνδημότες μας, αναλαμβάνοντας από κοινού τον αγώνα για την ανατροπή τόσο επιζήμιων και άδικων για τον τόπο μας εξελίξεων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook