Το αμερικανικό πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει κάποια οικογενειακά προνόμια και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Λιο Πανέτα.

Τα προνόμια αυτά περιλαμβάνουν επίδομα τέκνων, νομική συνδρομή, συνυπηρέτηση, έκτακτη αποχώρηση και μεταφορικά. Σύμφωνα με το BBC άλλες παροχές, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στέγαση δεν μπορούν να καθιερωθούν χωρίς προηγούμενη αλλαγή της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται δυο χρόνια μετά την απόφαση του Κογκρέσου να άρει την απαγόρευση να υπηρετούν ομοφυλόφιλοι στις ένοπλες δυνάμεις. Ο υπουργός Άμυνας Λίο Πανέτα έδωσε εντολή σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία να οριστικοποιήσουν τις αλλαγές μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

«Είναι ζήτημα θεμελιώδους ισότητας να αποδίδουμε τις ίδιες κοινωνικές παροχές σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν τις ένοπλες δυνάμεις και τη χώρα» δήλωσε τη Δευτέρα ο Πανέτα, επισημαίνοντας ότι «η φροντίδα των στελεχών και η τιμή στις θυσίες όλων των στρατιωτικών οικογενειών είναι δυο βασικές αξίες αυτού του έθνους».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι μια σειρά βασικών κοινωνικών παροχών, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ομοφυλόφιλων ζευγαριών δεν επιτρέπεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία, ωστόσο προέβλεψε ότι στο μέλλον η κατάσταση αυτή θα αλλάξει επιτρέποντας στο υπουργείο Άμυνας να επεκτείνει το σύνολο των κοινωνικών παροχών σε όλα τα στελέχη του ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

real.gr