Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ 2013 που διοργανώθηκε από τις 5 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Τελ Αβιβ.

Την ευθύνη για την προβολή της Κρήτης στην εν λόγω έκθεση είχε το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με βάση τον καταμερισμό που έχει γίνει ανάμεσα στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης για τις 12 Τουριστικές Εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κρήτης το 2013.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης παραβρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία στην συνέχεια επισκέφτηκε τον εκθεσιακό χώρο.

Η Υπουργός αφιέρωσε αρκετό χρόνο στο περίπτερο του ΕΟΤ, στάθηκε ιδιαίτερα στο stand του κάθε συνεκθέτη, μεταξύ των οποίων φυσικά και της Κρήτης, και συνομίλησε με την αντιπροσωπεία της Κρήτης ενώ εξέταζε με ενδιαφέρον το υλικό προβολής.

Κατά την επίσκεψή της, η Υπουργός συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Τ., κ. Χριστόφορο Καπαρουνάκη, όπως και από στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ.
Αργότερα, εκπρόσωποι όλων των ελληνικών προορισμών έδωσαν συνέντευξη τύπου σε ιδιαίτερη αίθουσα.

Το περίπτερο της Κρήτης είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, τόσο από το ευρύ κοινό, όσο και από δημοσιογράφους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Τουρισμού.

Εκτός της Περιφέρειας Κρήτης, συνεκθέτες του ΕΟΤ ήταν επίσης η Ρόδος, η Εύβοια, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Βόλου, ο Δήμος Καστοριάς, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο ΗΑΤΤΑ, ενώ ιδιαίτερα περίπτερα, εκτός του περιπτέρου του ΕΟΤ, είχαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Πάρου.