Με κεντρικό σύνθημα «Δημιουργούμε ισχυρές Περιφέρειες – Εξασφαλίζουμε το αύριο της Ελλάδας» θα πραγματοποιηθεί το 1ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ. Π. Ε.).

Οι εργασίες του θα διεξαχθούν το διήμερο Πέμπτη (14.2.2013) και Παρασκευή (15.2.2013) στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52).

Στο Συνέδριο των Περιφερειών της Χώρας, θα συμμετέχουν οι 13 Περιφερειάρχες (Γιάννης Σγουρός, Απόστολος Κατσιφάρας, Κώστας Αγοραστός, Γιάννης Μαχαιρίδης, Νάσος Γιακαλής, Γιώργος Δακής, Αλέξανδρος Καχριμάνης, Κλέαρχος Περγαντάς, Πέτρος Τατούλης, Σταύρος Αρναουτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Αρης Γιαννακίδης, Σπύρου Σπύρου), τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. και τα 257 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Π.Ε., καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι από όλη τη χώρα ως παρατηρητές.

Στο συνέδριο θα μιλήσει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εκπρόσωποι κομμάτων και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Στις εισηγήσεις τους, μέλη του ΔΣ της ΕΝ. Π. Ε. θα αναπτύξουν θέματα όπως:

– Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στο ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης (εισηγητής Γιώργος Πασχαλίδης)

– Οικονομικές προϋποθέσεις λειτουργίας των Περιφερειών και αντιστάσεις του συγκεντρωτισμού (εισηγητής Ιωάννης Παπαϊορδανίδης)

– Επίκαιρα χωροταξικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τις Περιφέρειες (εισηγητής Γιώργος Παυλίδης)

– Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις των Περιφερειών (εισηγητής, Ευάγγελος Αργύρης)

– Κοινωνική Πολιτική σε Περιφερειακό Επίπεδο (εισηγητής, Σπυρίδων Σπύρου)

– Η Αναπτυξιακή πολιτική των Περιφερειών (εισηγητής, Νικόλαος Γαλανός)

Τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν και οι πολίτες που το επιθυμούν, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΝ. Π. Ε., www.enpe.gr.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook