Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ τα οποία αποτελούνται από άνδρες των Τ.Α.Ε που έχουν αποσπαστεί στην Υ/Α Ηρακλείου, \’\’οργώνουν\’\’ το τελευταίο διάστημα περιοχές του αστικού ιστού της πόλης του Ηρακλείου, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες που εισβάλουν μέρα – μεσημέρι στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών και τα αδειάζουν. 
Το φαινόμενο έχει παρουσιάσει έξαρση και καταγράφεται σε περιοχές που θεωρούνται παραδοσιακά ως \’\’καλές\’\’ του Ηρακλείου. Ανάμεσα σ\’ αυτές είναι ο Μασταμπάς, ο Άγιος Ιωάννης και η Κηπούπολη. 
Οι δράστες εκμεταλλεύονται την απουσία ενοίκων ή ιδιοκτητών -κυρίως πολυκατοικιών- και μπαίνουν ανενόχλητοι στα σπίτια, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι διαμερίσματα πολυκατοικιών. 
Μάλιστα οι δράστες χτυπούν σε περιοχές που λειτουργεί λαϊκή αγορά τις πρωινές ώρες, παραβιάζοντας τις οικίες ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν βγει έξω για μικρό χρονικό διάστημα. 
Έτσι μετά από τα διαδοχικά κρούσματα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκαν στην απόφαση να δημιουργήσουν τα συγκεκριμένα κλιμάκια, με τους αστυνομικούς να κάνουν βόλτες στις περιοχές αυτές, ενώ φορούν πολιτικά προκειμένου να μην δίνουν στόχο. 

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook