Φρένο στις κυβερνητικές προσδοκίες για διαπραγμάτευση στους σκληρούς όρους του Μνημονίου έβαλε η χθεσινή τοποθέτηση στο Ecofin του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν, ο οποίος αντέδρασε στα περί λάθους στους πολλαπλασιαστές.

Συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν φέρεται να σχολίασε ότι τα περί λάθους στους πολλαπλασιαστές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι απολύτως σωστό.

Η δήλωσή του αναδεικνύει για άλλη μια φορά το χάσμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, τα οποία δοκιμάζουν τις αντοχές της οικονομίας της χώρας.

Κατά πληροφορίες, το θέμα έθεσε εκ νέου στο χθεσινό Ecofin ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ζητώντας όχι να ανοίξει το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου, αλλά μια τοποθέτηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την παραδοχή του λάθους.

Το ίδιο είχε πράξει και στην συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, όπου παρούσα ήταν και η επακεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ωστόσο δεν αντέδρασε στην τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα.

Στην συνεδρίαση του Ecofin, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εκπρόσωποι και άλλων χωρών που έχουν υπογράψει Μνημόνια ζήτησαν από την Κομισιόν μια έκθεση για τις επιπτώσεις των μέτρων που επιβάλλονται και την ύφεση που επιφέρουν.

Παρά τις προσπάθειες, η Κομισιόν έδειξε να κωφεύει, αφού δεν υπήρξε καμιά δέσμευση για την εκπόνηση τέτοιας έρευνας. Μάλιστα, στο προχθεσινό Eurogroup ο επικεφαλής Γερούν Ντέισελμπλουμ χαρακτήρισε την όλη συζήτηση, για το λάθος στον πολλαπλασιαστή, ακαδημαϊκή.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook