«Η ανεργία έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις. Μαζί με την ενίσχυση αναπτυξιακών παρεμβάσεων μέσα από δημόσια έργα και την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων πρέπει να υπάρξουν έκτακτες δράσεις για την υποστήριξη των ανέργων», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Συμπλήρωσε πως «προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι προστάτες ανήλικων τέκνων. Οι δράσεις πρέπει να περιλαμβάνουν αύξηση του χρόνου για την επιδότηση της ανεργίας, διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανέργων σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις, ένταξη σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας, επιδότηση της εργασίας και στοχευμένη κατάρτιση».

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της ΔΗΜΑΡ, «η χρηματοδότηση των δράσεων θα προκύψει μέσα από την επανεξέταση του προσανατολισμού των πόρων του ΕΣΠΑ και την διοχέτευση των πόρων από την εισφορά αλληλεγγύης σε δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Έχουμε επεξεργασμένες προτάσεις και με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες προωθούμε τη λήψη αυτών των μέτρων».protothema.gr