«Η φερόμενη δολοφονία αμφισβητείται σθεναρά» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του Πιστόριους μετά την ακροαματική διαδικασία.

Ο Πιστόριους προσπαθούσε να κρύψει το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο, φθάνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Πρετόρια. Όταν άκουσε τις επίσημες κατηγορίες, ξέσπασε σε κλάματα.

Οι συγγενείς του επιχειρούσαν να τον πλησιάσουν καθώς σηκώθηκε για να βγει από την δικαστική αίθουσα, όπου βρισκόταν και δεκάδες δημοσιογράφοι.

Όπως έγινε γνωστό, η εξέταση της αίτησης για αποφυλάκιση αναβλήθηκε μέχρι την επόμενη Τρίτη και συνεπώς ο Πιστόριους θα παραμείνει μέχρι τότε σε κράτηση.

Ο 26χρονος αθλητής με τα τεχνητά μέλη, γνωστός και ως «blade runner» κατηγορείται ότι δολοφόνησε την σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, στο σπίτι του, στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής. Εκεί βρέθηκε το πτώμα της 29χρονης Στέενκαμπ, η οποία έφερε τραύματα από πιστόλι των 9 χιλιοστών στο κεφάλι και το χέρι.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η άτυχη κοπέλα θέλησε να κάνει έκπληξη στον Πιστόριους, αλλά όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «την πέρασε για διαρρήκτη» και την πυροβόλησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Ωστόσο, η εκδοχή αυτή δεν φάνηκε να γίνεται αποδεκτή από την αστυνομία, η οποία αντιμετώπισε από την αρχή με καχυποψία τους ισχυρισμούς του αθλητή. Μάλιστα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο Πιστόριους φέρεται να πυροβόλησε την 29χρονη τέσσερις φορές, μέσα από την πόρτα του μπάνιου.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook