Στη δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγη ώρα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας φωτογραφίες του Ούγκο Τσάβεζ από την Αβάνα της Κούβας όπου νοσηλεύεται, μετά από την επέμβαση στην οποία επεβλήθη για καρκίνο στις 11 Δεκεμβρίου.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση πριν από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ο υπουργός Επικοινωνίας Ερνέστο Βιγιέγκας δήλωσε ότι μετά από τη λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε ο Τσάβες εξακολουθεί να πάσχει από αναπνευστική ανεπάρκεια και αναπνέει «με τραχειοσωλήνα, που τον εμποδίζει προσωρινά στην ομιλία».

«Η ιατρική ομάδα του χορηγεί ισχυρή αντιβίωση για τη λοίμωξη, και δεν αποκλείει να υπάρξουν επιπλοκές», πρόσθεσε ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι «έχει τις αισθήσεις του» και πλήρη «πνευματική διαύγεια».

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο ηγέτης της Βενεζουέλας με κλειστά μάτια, χαμογελαστός, με τις κόρες του να κάθονται επίσης χαμογελαστές στο πλάι του.

Η κυβέρνηση επιχειρεί φυσικά να σταματήσει τη φημολογία για την υγεία του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται δύο μήνες στην Αβάνα, χωρίς έως σήμερα να έχει δοθεί φωτογραφία ή βίντεο στη δημοσιότητα.

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook