Ποινή φυλάκισης ενός έτους θα αντιμετωπίζουν στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι αν συλληφθούν να χορηγούν παρανόμως συνταξιοδοτικές παροχές ζημιώνοντας τα Ταμεία, ενώ όσοι υποπέσουν στο ίδιο αδίκημα από αμέλεια θα τίθενται σε υποχρεωτική παύση από την υπηρεσία τους για 12 μήνες.

Αντιμέτωποι με ποινές θα βρίσκονται όμως και οι πολίτες που καθυστερούν να δηλώσουν τις ληξιαρχικές μεταβολές στην οικογένειά τους, δηλαδή το γάμο, τη γέννηση, το διαζύγιο και το θάνατο ή αυτοί που θα αποδειχθεί ότι εξακολουθούν να λαμβάνουν παροχές που δεν δικαιούνται.

Στη μεν πρώτη περίπτωση, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, εφόσον καθυστερήσουν να δηλώσουν τις ληξιαρχικές μεταβολές, θα πληρώνουν πρόστιμο από 100 έως 300 ευρώ (για καθυστέρηση ενός ή τριών μηνών αντίστοιχα).
Παράλληλα οι εργοδότες που θα συλληφθούν να απασχολούν δηλωμένους ανέργους θα πληρώνουν 5.000 ευρώ πρόστιμο ανά άτομο που απασχολούν.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας, η επεξεργασία του οποίου ολοκληρώθηκε και βρίσκεται ήδη στη γραμματεία του πρωθυπουργό για να πάρει το πράσινο φως και να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook