Τα «Οινοτικά 2011» επισκέφθηκε η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη της στα τοπικά προϊόντα, αλλά και τη συλλογικότητα που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη.

Η δήμαρχος ξεκίνησε την περιήγηση της στην έκθεση του δικτύου οινοποιών, από το περίπτερο του κτήματος Ζαχαριούδακη, , θεωρώντας υποχρέωση της την πρωταρχική στήριξη του δήμου Φαιστού και των επιχειρήσεων του.

Η κ. Πετρακογιώργη είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια «κάθετη γευστική δοκιμή» με κρασιά από το κτήμα Ζαχαριουδάκη, αλλά και να ενημερωθεί εκ νέου για τις δράσεις και τις προσπάθειες τόνωσης του τοπικού αμπελώνα που πραγματοποιούνται στο δήμο Φαιστού.

Συνεχίζοντας την περιήγηση της η δήμαρχος Φαιστού στα «Οινοτικά» έδειξε ενδιαφέρον για τα κρασιά του κτήματος Στραταριδάκη, ενός κτήματος που επίσης δραστηριοποιείται στο νότο και μάλιστα κατέχει τη θέση του νοτιότερου Οινοποιείου της Ευρώπης.

 

Μεγάλη έμφαση έδωσε η κ. Πετρακογιώργη στη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα, επισκεπτόμενη τον εκθεσιακό χώρο των αδερφών Πατεριανάκη, τριών νέων κοριτσιών που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή και εμφιάλωση 100 % βιολογικών κρασιών.

Η δήμαρχος Φαιστού, έδειξε έντονο ενδιαφέρον στο πώς μπορούν τρεις νέες κοπέλες να επιχειρούν στο δύσκολο δρόμο του εμφιαλωμένου κρασιού, ενώ τους απέδωσε τα εύσημα για την ενεργητικότητα τους, αλλά και για το πάθος τους στην τελειότητα.

Επαφές είχε επίσης η κ. Πετρακογιώργη τόσο με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. Τριανταφύλλου, όσο και με τον κ. Καλαθάκη, ο οποίος παραχώρησε το κτήμα του για την φιλοξενία των οινοποιών.

Η κ. Πετρακογιώργη, αφού πραγματοποίησε μια περιήγηση σε όλα τα περίπτερα του Δικτύου Οινοποιών, είχε γενικότερη ενημέρωση τόσο σε σχέση με τις λεπτομέρειες γύρω από την εμφιάλωση και προώθηση του κρητικού κρασιού, όσο και σε σχέση με την τοπική επιχειρηματικότητα γενικά.

«Ο δήμος Φαιστού στηρίζει πρώτα και κύρια την τοπική του παραγωγή σε όλα τα επίπεδα κι είναι έτοιμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια να προχωρήσει όλες τις δράσεις εκείνες που θα δώσουν πραγματική αναπτυξιακή ώθηση» τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων της η δήμαρχος Φαιστού, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η προσπάθεια που γίνεται τόσο από τις επιχειρήσεις του δήμου Φαιστού, όσο και από το Δίκτυο Οινοποιών είναι πραγματικά αξιέπαινη και αξίζει συγχαρητηρίων. Το γεγονός πως μια ομάδα νέων κυρίως ανθρώπων δίνει πραγματικά καρδιά και ψυχή για την προώθηση των τοπικών κρασιών είναι ένα δείγμα πως όταν θέλουμε κάτι πραγματικά μπορούμε μέσα από τη συνεργασία να το καταφέρουμε.

 Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι θεωρητικά ανταγωνιστές στην εργασία τους. Κι όμως είναι μια γροθιά, διότι γνωρίζουν πως όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν πολλά. Είναι πολύ καλύτερο γενικά να ενώνουμε παρά να διαχωρίζουμε και στην περίπτωση του Δικτύου Οινοποιών έχουμε μια απτή εφαρμογή που αποδίδει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook