Δύο εβδομάδες περίπου μετά την καταδίκη του επί σειρά ετών δημάρχου Αρκαλοχωρίου και νυν δημοτικού σύμβουλου Μινώα Πεδιάδας, Χ. Γιαννόπουλου, ως ηθικό αυτουργό σε ψευδή βεβαίωση, που οδήγησε στην παύση του από την τοπική αυτοδιοίκηση (δείτε εδώ), ένας ακόμη αυτοδιοικητικός στο Νομό Ηρακλείου καταδικάστηκε σήμερα για παράβαση καθηκοντος.

Πρόκειται για τον τέως δήμαρχο Γαζίου Γιώργο Μαρκογιαννάκη ο οποίος φέρεται να χορήγησε ψευδείς βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας σε τεσσερα άτομα προκειμένου να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΔΕΗ.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επιδίκασε στον κ. Μαρκογιαννάκη ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ΄εξακολούθηση.

Ο πρώην δήμαρχος άσκησε έφεση  ενώ όπως και στην περίπτωση του πρώην δημάρχου Αρκαλοχωρίου, αναμένεται η απόφαση του Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκη για το εάν ο κ. Μαρκογιαννάκης τεθεί σε αργία.

Σημειώνεται ότι τα τέσσερα άτομα που ζήτησαν και έλαβαν τις ψευδείς βεβαιώσεις από τον κ. Μαρκογιαννάκη αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από ενάμιση μέχρι δύο έτη, με τριετή επίσης αναστολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook