Όχι δεν θα ασχοληθούμε τα προσωπικά του Πορτογάλου… Άλλο μας κίνησε την περιέργεια.

Βλέποντας λοιπόν, τον CristianoRonaldoμε την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης να σκοράρει ένα ωραίο τέρμα με κεφαλιά εναντίον της παλιάς του ομάδας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πολλοί εκπλαγήκαμε με το πόσο ψηλά μπορεί να κάνει άλμα αλλά και το πόση ώρα έμεινε στον αέρα.

Πως μπορεί όμως να κάνει τέτοια άλματα ένας ποδοσφαιριστής;

Προφανώς για να πηδήσει τόσο υψηλά πρέπει να έχει ισχυρά πόδια και αυτά αναπτύσσονται στις προπονήσεις με βάρη στο γυμναστήριο όπου σηκώνει τακτικά πολλά κιλά σε χαμηλές επαναλήψεις με ασκήσεις όπως οι προβολές και τα καθίσματα στο ένα πόδι.

Σε μια τυπική προπόνηση με βάρη ο Ρονάλντο σηκώνει κιλά ισοδύναμα με 16 αυτοκίνητα ToyotaPrius. Αυτή η προπόνηση δύναμης συνοδεύεται από δυναμικέςπλειομετρικές ασκήσεις, όπως άλματα και hops, που πολλές φορές εκτελούνται με πρόσθετο βάρος.

 Έχετε κατά νου ότι παίκτες όπως ο Ρονάλντο έχουν ξεκινήσει αυτό το είδος προπόνησης από 12 ετών κι έτσι μπορείτε να δείτε πώς μπορεί να αναπτυχθεί τέτοια αποτελεσματική δύναμη.

\"\"

Υπάρχουν επίσης δύο άλλα βασικά στοιχεία που επιτρέπουν στο Ρονάλντο να πηδήσει τόσο υψηλά, η γενετική και τα χαμηλά επίπεδα σωματικού λίπους.

Ο Ρονάλντο είναι γενετικά ευλογημένος καθώς έχει γεννηθεί με ένα υψηλό ποσοστό μυϊκών ινών ταχείας συστολής, που σημαίνει ότι μπορεί να αναπτύξει δύναμη πιο αποτελεσματικά και σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

Το χαμηλό επίπεδο του σωματικού λίπους είναι επίσης πολύ σημαντικό, καθώς με 1,86μ ύψος και βάρος 84-85κιλά κουβαλάει λιγότερο σωματικό λίπος από ό, τι ένα supermodel.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μεταφέρει κανένα περιττό βάρος που μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή του και κάνει το σώμα του ακόμη πιο αποτελεσματικό εκφράζοντας την εντυπωσιακή δύναμη που κατέχει.

Αυτή η άπαχη σωματική διάπλαση επίσης προέρχεται από μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, όπου τα ψάρια, τα αυγά και το κρέας που καταναλώνει τακτικά μαζί με της ζωτικής σημασίας πηγές υδατανθράκων για να τροφοδοτήσει τιςπροπονήσεις του και να κάνει τη σωστή αποκατάσταση.

Για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο ισχυρός είναι ο Ρονάλντο, στο γκολ που σημείωσε εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την προηγούμενη εβδομάδα θεωρείται ότι πήδηξε περίπου 81+ cm για να «γράψει» το γκολ.

Λιονάκης Γεώργιος,
Απόφοιτος της σχολής fitness, GR.A.F.T.S. Hellas στον τομέα του personaltraining
Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού-Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Απόφοιτος της «Σύγχρονης Ναυτικής Εκπαίδευσης ΑΕ» ως επόπτης ασφαλείας κολυμβητικών δεξαμενών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook