Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν στη Νέα Υόρκη τον Ελληνα Φοίβο Ισταυρίογλου που κατηγορείται για την κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί σε γκαλερί της Νέας Υόρκης τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς.

Ο Φοίβος Ισταυρίογλου, 29 ετών, συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου έφθασε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση γκαλερίστα του Μανχάταν, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός.
Η μικρή ακουαρέλα "Cartel del Don Juan Tenorio" που δημιουργήθηκε το 1949 από τον Ισπανό σουρεαλιστή ζωγράφο περιλαμβανόταν σε έκθεση της γκαλερί "Venus Over Manhattan" κοντά στο Σέντραλ Παρκ, στο Απερ Ιστ Σάιντ.

Ο πίνακας, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 150.000 δολάρια, εκλάπη μέρα μεσημέρι και ο κλέφτης κατόρθωσε να μην γίνει αντιληπτός.

Εικόνες του υπόπτου ωστόσο προερχόμενες από κάμερες ασφαλείας του χώρου κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ.

Έκτοτε, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα με βάση τις εικόνες αυτές τις οποίες παρέβαλαν με άλλες εικόνες από κλοπή στο σουπερμάρκετ Whole Foods του Μανχάταν, η οποία και τους οδήγησε στον ύποπτο.

"Αφού οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως στη γκαλερί από την Ελλάδα. Μία εις βάθος έρευνα οδήγησε στη σύλληψη και την απαγγελία κατηγορίας κατά του υπόπτου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σάιρους Βανς.


news247.gr