Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον πρωθυπουργό «επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης», σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί «μια επίπλαστη εικόνα αισιοδοξίας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγόρησαν τον Αντ.Σαμαρά ότι «άνοιξε τον δρόμο για να βάλει και η Γαλλία χέρι στα ασημικά της πατρίδας μας».

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς περιορίζει τις διεθνείς επαφές της χώρας στο επίπεδο της επικοινωνιακής διαχείρισης για τη δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας αισιοδοξίας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορούν να έρθουν μέσα από τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας που εξαθλιώνει την Ελλάδα και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη».

«Δεν μπορούν να έρθουν από έναν πρωθυπουργό και από μία κυβέρνηση δεσμευμένους στα μνημόνια, που δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το λάθος του ΔΝΤ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και παραμένουν άφωνοι στο ευρωπαϊκό επίπεδο, δίχως να έχουν προβάλει καμία θέση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ο κ. Σαμαράς αντί να απαιτήσει από τον κ. Ολάντ την διαγραφή του επονείδιστου χρέους, άνοιξε τον δρόμο προκειμένου μετά την κ. Μέρκελ και την παρέα της να βάλει χέρι στα ασημικά της πατρίδας μας και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και η Γαλλία» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ