Ο επικεφαλής της έρευνας της αστυνομίας στην υπόθεση Πιστόριους είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος για επτά απόπειρες φόνου επειδή το 2009 είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός ταξί προσπαθώντας να το σταματήσει, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η αστυνομία της Πρετόρια.

"Μόλις χθες (Τετάρτη) ενημερωθήκαμε ότι οι κατηγορίες για απόπειρες φόνου επανήλθαν εναντίον του Χίλτον Μπόθα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα ενώ ο Όσκαρ Πιστόριους, ο χρυσός παραολυμπιονίκης που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, έφθανε στο δικαστήριο για μια νέα ακροαματική συνεδρίαση. Ο Μαλίλα πρόσθεσε πως ο Μπόθα πρόκειται να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου το Μάιο.

Στο μεταξύ, ο νοτιοαφρικανός αθλητής Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος υποστηρίζει πως ο θάνατος της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ οφείλεται σε δυστύχημα, έφθασε με όχημα της αστυνομίας για την τρίτη ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί την Παρασκευή για το αίτημα του αθλητή να αποφυλακισθεί. Ο Πιστόριους είναι ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης αφού πυροβόλησε επανειλημμένα τη νεαρή γυναίκα. Υποστηρίζει πως την σκότωσε κατά λάθος, καθώς την εξέλαβε για διαρρήκτη κρυμμένο στην τουαλέτα. Η εισαγγελία υποψιάζεται ότι την σκότωσε εν ψυχρώ.

Η κατηγορούσα αρχή υποστήριξε ότι το ζευγάρι λογομάχησε έντονα, ότι η Στέενκαμπ έτρεξε στο μπάνιο όπου κλειδώθηκε και ότι ο Πιστόριους πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πόρτα, χτυπώντας την με τρεις σφαίρες.

"Πιστεύω ότι ήξερε ότι η Ρίβα ήταν στο μπάνιο και πυροβόλησε τέσσερις φορές την πόρτα", δήλωσε ο Μπόθα, προσθέτοντας ότι η γωνία υπό την οποία έγιναν οι πυροβολισμοί υποδεικνύει ότι είχαν στόχο κάποιον που ήταν στην τουαλέτα.

 

skai.gr