Στα πλαίσια διοργάνωσης κύκλου επιμορφωτικών εκδηλώσεων που απευθύνονται προς τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες αλλά και προς τους πολίτες του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους αναφορικά με το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Καινοτόμων Δράσεων Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΦΜΑΗ πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 απογευματινή εκδήλωση για τους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την 4η κατά σειρά εκδήλωση που πραγματοποιείται – μετά την Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο, το βιωματικό σεμινάριο προς τους επαγγελματίες των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και το επιμορφωτικό σεμινάριο προς τους παιδαγωγούς των δημοτικών παιδικών σταθμών που έγιναν το Δεκέμβριο (12/12/2012) – στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο “1 in 5” στην οποία ο δήμος Ηρακλείου συμμετέχει.

Μέσω των εκδηλώσεων αυτών ο Δήμος Ηρακλείου προσπαθεί να συμβάλει στην πρόληψη του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εστιάζοντας στην ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων στη φροντίδα και εκπαίδευση των παιδιών, παρέχοντάς τους πληροφορίες αλλά και εργαλεία για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των γονιών αλλά και η ανησυχία τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι εισηγήτριες κ. κ. Τσαπάκη Εύα, ψυχίατρος και Αρναούτογλου Στέλλα Παιδοψυχολόγος, καθώς και η αντιδήμαρχος κ. Συγγελάκη Δέσποινα δέχτηκαν αρκετές ερωτήσεις από το ευαισθητοποιημένο κοινό που συμμετείχε, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του παραμυθιού «Η Κίκο & το χέρι» (βίντεο) και των διαφημιστικών σποτ, υλικό που δημιουργήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου και το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και στην τοποθεσία www.heraklion.gr/paidi.