«Ραβασάκια» με οριστικό τελεσίγραφο πως ή θα συμμορφωθούν ή θα χάσουν τελείως την άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου ετοιμάζεται να αποστείλει μέσα στη βδομάδα ο Δήμος Ηρακλείου στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που έχουν πιαστεί επανειλημμένως να απλώνουν περισσότερα από τα προβλεπόμενα τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ. \”Νέα Κρήτη\” που παρατίθεται ακολούθως.

Πέρα από την εικόνα που μεταφέρουν καθημερινά οι δημοτικοί αστυνομικοί, στη Λότζια έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό τα παράπονα πολιτών, Εισαγγελίας αλλά ακόμα και από το Συνήγορο του Πολίτη για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων από τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα.

Ουσιαστικά το πρόβλημα, όπως ανέφερε στη «Νέα Κρήτη» ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Στρατής Δαγκωνάκης, «εντοπίζεται σε 5-6 καταστηματάρχες, οι οποίοι, απτόητοι από τα πρόστιμα και τις κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων που τους έχουν γίνει, συνεχίζουν να καταλαμβάνουν πολύ περισσότερα τετραγωνικά μέτρα από όσα προβλέπεται στην άδειά τους».

Για το λόγο αυτό, και αφού είδαν πως με τα πρόστιμα και τις κατασχέσεις δε γίνεται δουλειά, στη Λότζια αποφάσισαν τώρα να σκληρύνουν τη στάση τους.

Έτσι οι συστηματικοί παραβάτες-ιδιοκτήτες ειδοποιήθηκαν ήδη προφορικά, κάτι που θα γίνει τις μέρες αυτές και με έγγραφα ειδοποιητήρια, πως αν δε μειώσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους θα χάσουν τελείως την άδεια κοινόχρηστου χώρου, στερούμενοι τελείως τη δυνατότητα των τραπεζοκαθισμάτων.

Προοπτική βέβαια η οποία ειδικά στην οικονομική αυτή συγκυρία συνεπάγεται οικονομική καταστροφή. Οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση των καταστηματαρχών…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook