Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου Freight4all διοργανώνει Συνάντηση Εργασίας και Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, την Τρίτη 26/02/2013, ώρα 10:30 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου – Αίθουσα Καρούζος – Κορωναίου 9.

Το έργο Freight 4 all, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα MED, στοχεύει στο σχεδιασμό και ανάπτυξη μιας Κατανεμημένης Διαδικτυακής Πλατφόρμας που θα διευκολύνει τις επικοινωνίες και συναλλαγές των εμπλεκομένων στο δίκτυο των διακρατικών συνδυασμένων μεταφορών, θα επιτρέπει τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας «πόρτα- πόρτα» ενώ επιπλέον θα παρέχει πλήρη διαφάνεια στην εκτέλεση των εργασιών.

Ο καινοτόμος χαρακτήρας του Freight 4 all βασίζεται στις προηγμένες λύσεις διαλειτουργικότητας και διασυνδεσιμότητας που επιτρέπουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες e-logistics σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Οι εμπλεκόμενοι στην εφοδιαστική αλυσίδα αποκτούν εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία και στις υπηρεσίες μέσω ανοικτών Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, θέμα που αποκτά ιδιαίτερη αξία για τους χρήστες απομακρυσμένων περιοχών (όπως είναι τα νησιά) που δεν έχουν απευθείας πρόσβαση στα μεγάλα δίκτυα μεταφορών.

Στο έργο προβλέπονται πιλοτικές δραστηριότητες επίδειξης, ώστε η τεχνολογική λύση Freight 4 all να δοκιμασθεί σε πραγματικά επιχειρησιακά σενάρια και να χρησιμοποιηθεί στις καθημερινές λειτουργίες των φορέων.

Ο συνδυασμός των εταίρων με εκπροσώπηση Περιφερειών (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, Περιφέρεια Εmiglia Romagna στην Ιταλία), φορέων παροχής μεταφορικών υπηρεσιών (Λιμένας της Βαλένθια, Εμπορευματικό Κέντρο – Interporto Bologna, Λιμένα του Κόπερ) και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Πολυτεχνείο της Βαλένθια, Ινστιτούτο Μεταφορών και Εκπαίδευσης – AFT, Γαλλία) δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη δημιουργία μακροχρόνιων επιχειρηματικών σχέσεων.

Η Συνάντηση Εργασίας και το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο είναι μια σημαντική ευκαιρία για την ενημέρωση των συμμετεχόντων αναφορικά με τα αποτελέσματα του έργου και τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η εξέλιξη των Τεχνολογιών και της Πληροφορικής. Επίσης θα γίνει επίδειξη της λειτουργίας της Πλατφόρμας Freight4all σε πραγματικά επιχειρησιακά σενάρια, με σύγχρονες διαδραστικές μεθόδους και εκπαιδευτικό υλικό.

Το Freight4all είναι ένα έργο για όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.med-freight4all.eu

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνος επικοινωνίας Δρ. Κωνσταντίνος Στραταριδάκης Τηλ: 2813 404 111 e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook