Χάος και πολλά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι που έπληξαν από τις πρώτες πρωινές ώρες  την Αττική.

Οι περισσότεροι δρόμοι της πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε χειμμάρους, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα το μποτιλιάρισμα είναι τεράστιο και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Λίγο πριν τη 1 πάντως, αποκαστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου και στην περιφερειακή του Αιγάλεω, μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί λόγω των σφοδρών καταιγίδων.

Άλλα σημεία που παρουσιάζουν από το πρωί εικόνα χάους είναι η παραλιακή, από τον Πειραιά έως και τη Γλυφάδα

Συγκεκριμένα, στη Λ. Ποσειδώνος προς Πειραιά, στο ύψος της Λ. Καλαμακίου, ανοιχτή μόνο η αριστερή λωρίδα.  Κλειστή είναι επίσης η Λ. Βουλιαγμένης προς κέντρο, από το ύψος της Γρ. Λαμπράκη.

Πολλοί οδηγοί εγκλωβιστήκαν επίσης στους δρόμους καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πικροδάφνης και ο Ιλισσός στην παραλιακή. 

Συγκλονιστικές είναι οι και εικόνες που μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters από τη διάσωση γυναίκας στο Χαλάνδρι.

Η άτυχη γυναίκα βυθίστηκε στη λάσπη και χρειάστηκε να την απεγκλωβίσουν οι διερχόμενοι προκειμένου να βγει σώα από το αυτοκίνητό της.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Η Πυροσβεστική δέχθηκε σχεδόν 1.000 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, ισόγεια και καταστήματα κυρίως στα δυτικά προάστια. Μεγάλα προβλήματα σε Ντράφι, Μενίδι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Νίκαια, Περιστέρι και Πέραμα. Σε όλο το Λεκανοπέδιο επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες

Δεν έλειψαν όμως και τα προβλήματα στην ηλεκροδότηση με διακοπές ρεύματος κυρίως στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται ακόμη φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές. Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό.

Στον ΗΣΑΠ τα δρομολόγια διακόπηκαν για αρκετή ώρα από Ομόνοια μέχρι Ταύρο λόγω πτώσης δέντρου.

Λίγο μετά τις 12 η βλάβη αποκαταστάθηκε και πλέον  όλα τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά. Κλειστός είναι, ωστόσο, ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην Αττική από τις 13.00 τοπική ώρα και μέχρι το βράδυ βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

\"\"


 

\"\"

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των πλοίων, όμως δεν θα εκτελεστούν τα δύο πρώτα δρομολόγια με δελφίνια από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό, αλλά και το πρώτο δρομολόγιο από Ραφήνα για Μαρμάρι.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα δεν εκτελέστηκαν τα πρωϊνά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Υδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook