Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή ο Χρήστος Αθανασίου, πρώην τμηματάρχης της Διεύθυνσης Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.

Το Leaks.gr σας παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικές πληροφορίες από τα όσα είπε και άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους βουλευτές.

«Η υπόθαλψη της διαφθοράς έχει όνομα! Λέγονται Υπουργοί»

Ο κ. Αθανασίου εξαπέλυσε επίθεση κατά όλων των Υπουργών Οικονομικών και συμπλήρωσε ότι η υπόθαλψη της διαφθοράς έχει ονοματεπώνυμο!
Λέγονται Υπουργοί.

Όλοι οι Υπουργοί συμπληρώνει, και στην αυλή τους ακόμα υπάρχουν διεφθαρμένοι… Όλοι οι άλλοι συνάδελφοι, το μεγαλύτερο ποσοστό, που εργάζονται είναι έντιμοι άνθρωποι, καταλήγει. Μάλιστα σε αυτό το σημείο αποκαλύπτει ότι τον Απρίλιο του 2010,εκείνος και η ομάδα του έστειλαν αναφορά προς τους Κυρίους Σαχινίδη και Οικονόμου και τους ζητούσαν τη συγκεκριμένη λίστα. Αλλά βέβαια δεν τους απάντησε κανείς!

«Πιστεύω ο Παπακωνσταντίνου τους είπε σταμάτα»

Ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε ότι προς το τέλος του 2010, αρχές του 2011 πήγε στον κ. Καπελέρη και τον ρώτησε αν υφίσταται λίστα Φαλτσιάνι- όπως τη λέει εκείνος από το όμονα του Ελβετού τραπεζίτη, δηλαδή η γνωστή σε όλους πια Λίστα Λαγκάρντ- που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου ο κ. Καπελέρης του απάντησε: «Χρήστο υπάρχει, είναι στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου και είναι επτασφράγιστο μυστικό».

Όταν εκείνος τον ρώτησε «καλά, εσείς δεν θα την πάρετε; Τουλάχιστον αν δεν την πάρετε εσείς, να την πάρουμε εμείς να την επεξεργαστούμε», ο κ. Καπελέρης προσπέρασε το θέμα χωρίς να απαντήσει .

Και συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση προσωπικά κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατηγορώντας τον ότι εμπόδισε τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ να ελέγξουν τη Λίστα Λαγκάρντ λέγοντας στα μέλη της προανακριτικής ότι πιστεύει ακράδαντα πως οι Ειδικοί Γραμματείς Διώτης και Καπελέρης, έπρεπε να προχωρήσουν, αλλά ο άλλος τους είπε σταμάτα. «Πιστεύω ότι ο Παπακωνσταντίνου τους είπε σταμάτα».

«Από εμάς ενημερώθηκαν οι οικονομικοί Εισαγγελείς»

Στα τέλη του 2011 μαζί με το συνάδελφό του Χρήστο Στεφανάτο επισκέφτηκαν τον Κ. Πεπόνη. Απο εκείνους όπως είπε ενημερώθηκε ο οικονομικός εισαγγελέας για την ύπαρξη της λίστας και κλήθηκε ως μάρτυρας προς το τέλος του 2011.

leaks.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook