Κυριολεκτικά χάος προκάλεσε στην Αθήνα η σφοδρή χθεσινή καταιγίδα η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ τον Φεβρουάριο. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, εκατοντάδες αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από τα ορμητικά νερά, ρέματα και φρεάτια υπερχείλισαν, το ρεύμα διακόπηκε σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου έκλεισαν λόγω πλημμύρας, υπόγεια νοσοκομείων γέμισαν με νερά.

Νεαρή κοπέλα, που οδηγούσε το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Αμαρουσίου, αισθάνθηκε αδιαθεσία, ακινητοποίησε το αυτοκίνητό της την ώρα της νεροποντής αλλά στη συνέχεια υπέστη ανακοπή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και, όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού, διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.


«Έσπασαν» τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά περισσότερες από 1.850 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπή δέντρων και απεγκλωβισμούς πολιτών, μεταξύ των οποίων μιας εγκύου στον Χολαργό και μίας γυναίκας που κινδύνευσε να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά στο Χαλάνδρι.

Ρέμα υπερχείλισε επίσης στην περιοχή του Αλίμου με αποτέλεσμα να «βουλιάξουν» και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Οι πρωταθλητές του στίβου αναφέρουν ότι πλημμύρισαν οι ξενώνες που τους φιλοξενούν, ενώ πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πια που να μείνουν.

Επίσης εγκαταλειμμένο κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα κατέρρευσε χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.


Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Προβλήματα προκλήθηκαν όμως και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες καθώς σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από τον Πειραιά για Αίγινα- Αγκίστρι – Πόρο και Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες, ενώ δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από τη Σαλαμίνα για τον Πειραιά και από τη Ραφήνα για το Μαρμάρι.

Το νερό που έπεσε το πρωί της Παρασκευής σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου έφτασε τα 95 λίτρα, όγκος που αντιστοιχεί σε περίπου 95 κιλά. Σε μια ταράτσα των 100 τετραγωνικών μέτρων, η συνολική ποσότητα νερού σε διάστημα μερικών ωρών πλησίασε τους δέκα τόνους.


Παρολίγον τραγωδία στη Βουλή

Σαν από θαύμα σώθηκε γυναίκα υπάλληλος της Βουλής όταν, νωρίς το πρωί, ανεβασμένη στο θόλο, επιχειρούσε να βγάλει νερά από εκεί για να μην πέσουν στην αίθουσα της ολομέλειας.

Την ώρα εκείνη, στα υπουργικά έδρανα βρίσκονταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης. Το μεταλλικό πλαίσιο υποχώρησε και έσπασαν γυαλιά, που έπεσαν στην αίθουσα, και η υπάλληλος βρέθηκε αιωρούμενη στο κενό. Με τη συνδρομή των ψύχραιμων συναδέλφων της ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες γιατί είχε κοψίματα στα χέρια της.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook